1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmastopolitiikka

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen odotti ilmastopaketilta enemmän, mutta pitää radikaalina tavoitetta vaihtaa autokanta päästöttömäksi

Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen katsoo, että EU olisi voinut pystyä vielä parempaan ilmastopakettiesityksessään. Hän pitää kuitenkin suuntaa oikeana.

Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen yllättyi komission kunnianhimosta uusien auton päästörajoissa ja taakanjakosektorilla. Sen sijaan Suomen hiilinielutavoite on hänen mielestään "suhteellisen lievä". Kuva: Antti Haanpää / Yle

Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen katsoo, että EU-komission esittämä ilmastopaketti ei ole niin kunnianhimoinen kuin pitäisi.

– Kyllä se pikkuisen jää vielä sen alle, mitä EU:n pitäisi tehdä. Mutta on tämä merkittävä parannus aiempaan.

Ollikainen nostaa yksittäisenä kiinnostavana asiana esiin sen, että uusista autoista ei saisi vuoden vuoden 2035 jälkeen tulla päästöjä. Hän kuvaa tätä radikaaliksi.

– Se tarkoittaa, että bensiini- ja dieselkäyttöisillä autoilla ei ole enää tulevaisuutta. Tämä varmasti viitoittaa autovalmistajien toimintaa.

Toinen yllätys liittyy Ollikaisen mukaan koviin tavoitteisiin niin sanotulla taakanjakosektorilla. Tälle sektorille kuuluvat muun muassa rakentaminen, asuminen ja maatalous. Suomen vähennystavoite näillä aloilla nousi ennakoitua enemmän, 39 prosentista 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

– Tulee olemaan vaikeaa toteuttaa maatalouden metaanikaasujen vähentämiseen liittyvät tavoitteet. Tällä sektorilla on yleisesti vaikea löytää vähennyksiä, Ollikainen toteaa ja ennakoi maatalouden kustannuksien kasvavan.

Sen sijaan metsäsektorilla Ollikainen arvioi Suomen päässeen helpolla. Komissio ilmoitti etukäteen haluavansa vahvistaa jäsenmaiden hiilinieluja, ja tämän pelättiin rajoittavan hakkuita Suomessa.

Uudessa ehdotuksessa Suomen maankäyttösektorin hiilinielutavoitteeksi esitetään 17,8 miljoonaa tonnia.

– Se on erittäin maltillinen tavoite, jopa suhteellisen lievä, Ollikainen arvioi.

Se, miten muutokset näkyvät tavallisen ihmisen elämässä tai kukkarossa, riippuu Ollikaisen mukaan siitä, kuinka nopeasti esimerkiksi liikenteen päästöt ja rakennemuutos kehittyvät.

Ollikaisen mukaan hyvässä tapauksessa olennaista muutosta ei kustannuksissa tapahdu.

Lue myös:

Yle seuraa komission paketin julkistusta ja ympäristöministeriön tiedotustilaisuutta

Täältä löydät ilmastopaketin sisällön sekä eri tahojen reaktiot

Korjaus 15.7. kello 11.00: Juttuun korjattu tieto, että 17,8 miljoonaa tonnia ei ole Suomen metsänielutavoite vaan hiilinielutavoite koko LULUCF-sektorille, johon kuuluu metsätalouden lisäksi myös muu maankäyttö.

Voit keskustella aiheesta torstaihin 15. heinäkuuta 2021 kello 23 saakka.