1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Hotellin päärakennus tuhoutui tulipalossa Harjavallassa

Sammutustyöt ovat käynnissä ja kestävät jälkivartiointeineen huomisaamuun asti. Hotellin asiakkaat evakuoitiin jo aikaisemmin.

Harjavallassa tuhoisa tulipalo
Harjavallassa tuhoisa tulipalo

Harjavallassa Satakunnassa sijaitsevan hotelli Hiittenharjun päärakennus on tuhoutunut tulipalossa, kertoo pelastuslaitos tiedotteessaan.

Kattorakenteissa syttynyt tulipalo levisi käytännössä koko rakennukseen, kertoi Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tuomas Kiskola ennen iltakahdeksaa.

Palo levisi myös viereiseen maastoon, mutta se saatiin palomestarin mukaan sammutettua.

Palomestari Sauli Virtanen kertoi Ylen paikalla olevalle toimittajalle noin kello 21, että hänen tullessaan ensimmäisenä paikalle koko rakennus oli jo ilmiliekeissä.

Hikinen urakka helteisessä illassa

Palomestari Virtanen kertoi Ylelle torstaiaamuna, että sammutustyöt saatiin päätökseen noin kello kahden-kolmen aikaan yöllä. Jälkivartiointia jatketaan vielä aamulla. Hotellin asiakkaat evakuoitiin jo aikaisemmin.

Savusukeltajille urakka oli raskas, sillä Harjavallassa illan lämpötila on 30 asteen vaiheilla. Ruumiinlämpö voi pelastajilla nousta vaarallisenkin korkeaksi, joten työtä tauotettiin.

Satakunnan pelastuslaitos julkaisi illalla palosta myös vaaratiedotteen, sillä alueella oli ilmassa palosta syntyvää terveydelle haitallista savua.

– En osaa ottaa syttymissyyhyn vielä mitään kantaa. Poliisi tutkii asiaa, kun pääsevät tutkimaan, päivystävä palomestari Tuomas Kiskola kertoo STT:lle.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen suuresta tulipalosta hieman kuuden jälkeen illalla.

Harjavallassa oli hetkeä aikaisemmin saatu sammutettua tulipalo Boliden Harjavallan sulatossa, pelastuslaitos kertoo.