Hyppää sisältöön

Kesän isot musiikkifestivaalit käynnistyvät Oulun seudulla koronaturvallisuus huomioiden

Oulun Kuusisaaressa käynnistyy kolmipäiväinen Suomipop Festivaali. Tapahtumaan odotetetaan noin 5000 kävijää päivittäin. Hailuodossa käynnistyy perjantaina Bättre Folk, joka sekin odottaa yhteensä 7000 kävijää kolmen päivän aikana Marjaniemeen.

Edellisen kerran Suomipop-festivaali järjestettiin Oulussa vuonna 2019. Kuva: Marko Pinola / Yle

Kesän musiikkifestivaalit käynnistyvät tänään Oulussa toden teolla, kun kolmipäiväinen Suomipop Festivaali alkaa kotimaisen esiintyjäkattauksen kera. Mukana ovat mm. Suvi Teräsniska ja Yö-yhtye, Haloo Helsinki!, Antti Tuisku, Eppu Normaali ja Popeda.

Kuusisaaressa järjestettävään tapahtumaan odotetaan 5 000 kävijää päivittäin. Lipunmyynnissä on huomioitu koronasuositukset, joten alueelle myydään vain puolet normaaliajan pääsylipuista ja esiintymislavoja on käytössä vain yksi.

Nelonen Media Live Oy:n tuotantopäällikkö Sarianna Matikainen odottaa itsekin innolla festivaalikesän alkamista.

– Mahtavaa päästä pitkän odotuksen jälkeen järjestämään tapahtumaa. Tapahtuma-ala on odottanut tätä jo pitkään, kertoo Matikainen.

Koronasuosituksia ja -rajoituksia noudatetaan tapahtuma-alueella tarkasti, kertoo Matikainen.

– Ympäri aluetta löytyy kylttejä, joissa opastetaan toimimaan koronturvallisesti. Henkilökuntamme ohjeistaa kävijöitä, festivaalin juontaja antaa ohjeita lavalta ja pääsylipun ostaneille on lähetetty ennakkoon kirjalliset ohjeet miten toimia aluella, kertoo Matikainen.

Huomenna perjantaina puolestaan Hailuodossa alkaa myös kolmipäiväiseksi muuttunut Bättre Folk -musiikki- ja kirjallisuustapahtuma. Siellä esiintymässä ovat muun muassa Chisu, Jesse Markin, Maustetytöt ja Samuli Putro.

Oulunsalon lauttarannassa on ollut ja on odotettavissa jonoja viikonlopun ajan.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.