Hyppää sisältöön

Turun junaraiteille muhkea EU-rahoitus – Ratapiha ja Turku–Kupittaa-kaksoisraiteelle miljoonia euroja

Turun ratapihan ja Kupittaa–Turku -kaksoisraiteen rakentamissuunnitelmalle myönnettiin lähes 6,3 miljoona euroa EU:n Verkkojen Eurooppa -ohjelmasta.

Kuvassa Turun päärautatieaseman ratapihaa. Kuva: Nina Bergman / Yle

Turun junaraiteille on luvassa muhkea EU-rahoitus.

Turun ratapihan ja Kupittaa–Turku-kaksoisraiteen rakentamissuunnitelmalle myönnettiin lähes 6,3 miljoona euroa EU:n Verkkojen Eurooppa -ohjelmasta. Rahoitus mahdollistaa liikenne- ja viestintäministeriön mukaan rakennustöiden aloituksen jo tänä vuonna.

Turun päärautatieaseman ja Kupittaan aseman välille rakennetaan Väyläviraston toimesta kaksoisraide. Lisäksi Turun ratapiha uudistetaan hankkeessa kokonaan. Vielä toukokuussa Väylävirasto oli vasta suunnittelemassa uusiksi hanketta, mutta liikenne- ja viestintäministeriön mukaan rakennustyöt voidaan aloittaa mahdollisesti jo tänä vuonna.

Rahaa tuli myös Turun satamalle

Kaksoisraiteen rakentaminen liittyy Tunnin juna -yhteyden suunnitteluun Turun ja Helsingin välillä.

Lisäksi rahaa myönnettiin Turun sataman kehittämisen suunnitteluun, kertoo ministeriö. EU-rahaa Turun satamaan suunnataan 2,1 miljoonaa euroa ja tarkoituksena on kehittää toimenpiteitä kasvavalle kuljetustarpeelle.

Suomi sai kaikkiaan kolmelle liikennehankkeelle 10,9 miljoonaa euroa. Turun ratapihan ja Turku–Kupittaa-kaksoisradan lisäksi rahoitusta sais Tampere–Oulu-välin kehittämisen suunnittelu.

Suomen saama rahoitus Verkkojen Eurooppa -ohjelmasta on nyt päättyvällä kaudella yhteensä noin 262 miljoonaa euroa.

.
.