1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Poliisi uskoo, että nuori isä Kimmo Ojala murhattiin yli 20 vuotta sitten – yhä kateissa olevan miehen etsintöjä on tehty kesän aikana

Kimmo Ojala, 29, katosi Kouvolan seudulta kesäkuussa 1999. Poliisi tutkii tapausta murhana. Kesän aikana tehdyt etsinnät eivät johtaneet tulokseen, mutta tutkintaa jatketaan uusilla puhutuksilla.

Kimmo Ojala asui Valkealassa, joka on nykyisin osa Kouvolaa. Kuva: Poliisi

Poliisi on tehnyt kesän aikana maastoetsintöjä yli 20 vuotta sitten kadonneen Kimmo Ojalan jäänteiden löytämiseksi. Etsinnät eivät ole johtaneet tulokseen.

– Etsinnät liittyivät erääseen tutkintalinjaan, joka on nyt katsottu loppuun. Siirrymme seuraavaksi muiden tutkintalinjojen pariin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Roope Lehto Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Apuna etsinnöissä on ollut puolustusvoimien kalustoa. Koska tutkinta on aktiivisessa tilassa, Lehto ei kerro tarkemmin, mistä paikasta tai miltä alueelta Ojalaa etsittiin.

Uusia etsintöjä ei ole tällä hetkellä suunnitteilla.

Lehto ei avaa myöskään sitä, millaiseen tutkintalinjaan etsinnät liittyivät. Hän ei halua kommentoida sitäkään, onko poliisi saanut vihjeitä Ojalan mahdollisesta löytöpaikasta.

– Nyt ihan viime aikoina uusia vihjeitä tapauksesta ei ole tullut, Lehto toteaa.

Varsinaisia epäiltyjä poliisilla ei tällä hetkellä ole, mutta tutkinnan piirissä on henkilöitä, joista poliisi on kiinnostunut. Uusia puhutuksia saattaa olla tulossa lähiaikoina.

Valkealassa asuneesta 29-vuotiaasta Kimmo Ojalasta tehtiin viimeinen havainto 6. kesäkuuta 1999. Vanha koulukaveri tapasi Ojalan huoltoasemalla Ristiinassa. Ojala kertoi olevansa matkalla entisen avovaimonsa vanhempien mökille Mikkeliin.

Ojala ilmoitettiin kadonneeksi vasta tammikuussa 2000. Katoamisilmoituksen teki Ojalan äiti. Miehellä oli kahdeksanvuotias lapsi entisestä avioliitostaan, mutta lapsi asui äitinsä luona.

Kun katoamisesta ilmoitettiin julkisuuteen, Ojalan auto löytyi yleisövihjeen perusteella Kouvolan Lehtomäestä. On epäselvää, milloin auto oli sinne ajettu ja kuka sitä oli kuljettanut.

Yle kertoi viime vuonna, että Kimmo Ojalan katoamista on alettu tutkia murhana. Poliisi on aiemmin kommentoinut, että epäillyn henkirikoksen motiivi saattaa olla taloudellinen.

Tapauksen edellinen tutkinnanjohtaja Mika Salminen kommentoi murhatutkintaa helmikuussa 2020. Haastattelijana Jesse Mäntysalo.

Lue myös:

Yli 20 vuotta sitten kadonneen Kimmo Ojalan murhan tutkintaan on tullut uutta tietoa – ruumista päästään etsimään keväällä

Vain auto löytyi, kun nuori isä Kimmo Ojala katosi jäljettömiin 20 vuotta sitten – nyt poliisi uskoo, että hänet on murhattu