1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. syntyvyys

Korona-ajan vauvabuumi ei näy vielä Kanta-Hämeessä – synnytysten määrän lasku tosin taittui jo viime vuonna

Syntyvyyden lasku pysähtyi Kanta-Hämeessä viime vuonna. Laskua tuskin tulee tänäkään vuonna, sillä vuoden toinen puolisko luultavasti nostaa synnytysten kokonaismäärän viime vuoden tasolle.

Tuoreet valtakunnalliset tilastot kertovat, että tänä kesänä syntyy lapsia selvästi enemmän kuin vuosi sitten. Kuva: Saana Sjöblom-Hasselblatt / Yle

Suomessa todettu korona-ajan vauvabuumi ei vielä näy Kanta-Hämeessä. Kanta-Hämeen keskussairaalassa syntyneiden lasten määrä sen sijaan laski hivenen alkuvuonna. Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana keskussairaalassa syntyi 578 lasta, mikä on seitsemäntoista vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Syntyvyyden lasku pysähtyi Kanta-Hämeessä viime vuonna. Laskua tuskin tulee tänäkään vuonna, sillä vuoden toinen puolisko luultavasti nostaa synnytysten kokonaismäärän viime vuoden tasolle. Tiedossa on, että ainakin elokuussa ja marraskuussa on tuloillaan synnytyspiikki.

Tuoreet valtakunnalliset tilastot kertovat, että tänä kesänä syntyy lapsia selvästi enemmän kuin vuosi sitten. Jo viime joulukuussa Suomessa havaittiin raskaudenaikaisten neuvolakäyntien määrän lisääntyneen.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.