Hyppää sisältöön

Pirkanmaan hotelleissa tahkotaan nyt ennätyskesää – matkailijoita saapuu ympäri Suomea ja sesonki jatkuu koulujen alkuun asti

Kasvua viime vuoteen verrattuna on 38 prosenttia. Erityisesti sunnuntain ja torstain välisten öiden kauppa on vauhdittunut. Särkänniemen lisäksi uuden turistikohteet kiinnostavat matkailijoita.

Särkänniemi pitää paalupaikkaa turistien suosikkikohteina. Kiitosta saavat myös uudet sesonkikohteet, kuten Keskustorin keidas. Kuva: Antti Eintola / Yle

Pirkamaalle povataan kotimaanmatkailun ennätyskesää. Tampereen hotellien käyttöasteet ovat olleet noin 38 prosenttia korkeampia edellisvuoteen verrattuna. Hotelliyöpymiset ovat lisääntyneen erityisesti sunnuntain ja torstain välisinä öinä kesään 2020 verrattuna.

Esimerkiksi lauantaina 10.7. hotellien käyttöaste oli yli 86 prosenttia. Myös viime viikon keskivaiheilla käyttöasteet nousivat 85 prosenttiin. Luvut perustuvat Benchmarking Alliancen (siirryt toiseen palveluun) tutkimuksiin.

Yrityksen tietojen mukaan tällä hetkellä yö Tampereen hotelleissa maksaa keskimäärin noin 100 euroa. Hintaan vaikuttaa sen hetkinen tapahtumatarjonta. Esimerkiksi Blockfest-viikonloppuna hinnat ovat korkeammat.

Hotellien käyttöasteet ovat olleet heinäkuussa jopa 90 prosenttia. Kuva: Pixabay (CC0)

Hotellit pyörivät nyt täydellä teholla

– Hotelleissa Tampereella ja Nokialla tehdään ennätyskesää. Jo viime kesänä Tampere oli suosittu kohde. Viime kesän hyvät kokemukset ja suositukset ovat saaneet matkalaisia ennätysmäärän Pirkanmaalle lomailemaan, Johanna Uimonen Scandic Hotellien viestinnästä kertoo.

Hänen mukaansa kotimaiset matkailijat ovat viime vuotiseen tapaan lähteneet kiertämään Suomea perheittäin, pariskuntina sekä kaveriporukoiden kanssa.

Hän tähdentää, että Tampere matkakohteena on vetovoimainen ja suosittu. Lisäksi Tampereen keskeinen sijainti vaikuttaa sen valikoitumiseen yhdeksi kesän roadtrippien kohteista.

Sokos hotellien aluejohtaja Mikko Kankaanpää kertoo samansuuntaisia uutisia. Hänen mukaansa Sokos hotellien käyttöaste on tällä hetkellä jopa 90 prosenttia.

– Sama varaustilanne jatkuu koulujen alkuun saakka. Kesä on ennätyksellisen vilkas, Kankaanpää iloitsee.

Entistä enemmän kasvua luvassa

Visit Tampere -matkailuyhtiö arvioi, että lähiviikkoina Tampere ja sen lähiseudut kiinnostavat kesälomailijoita kasvavassa määrin.

– Monipuolinen tarjonta ja hyvät säät houkuttelevat sekä lapsiperheitä, kaveriporukoita, että pariskuntia, markkinointi- ja viestintäasiantuntija Katariina Onnela Visit Tampereesta kertoo.

Lämpimät kelit ovat innostaneet Suomen matkalijoita lähtemään reissuun. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Vuoden 2020 heinäkuussa Visit Tampereen verkkosivustolla tehtiin kävijäennätys ja jo tähän mennessä vierailijoita on ollut vuodentakaista enemmän.

Pirkanmaan suosituimman turistikohteen paalupaikkaa pitää vuodesta toiseen Särkänniemen huvipuisto, mutta myös uudet pinnalle nousseet kohteet kuten Keskustorin Kesäkeidas, Eteläpuiston vesipuisto ja Finlaysonin kattokävely ovat löytäneet kävijöitä. Matkailutoimistosta kiitelläänkin alueen yrittäjien innovatiivisuudesta.

Suosio näkyy kansainvälisillä matkailusivustoilla

Kansainvälinen Booking.com -matkailusivusto on kerännyt tietoa Suomen kesäkauden matkailusta ja yrityksen edustaja Kristofer Barber kertoo, että kuluttajien rohkeus matkustaa on hiljalleen palannut. Tosin nyt matkoja varataan lähemmäksi kotia, kuin ennen pandemiaa.

Sivuston käyttäjädatan mukaan Tampere on Suomen toiseksi suosituin matkakohde, heti Helsingin jälkeen. Barber kertoo, että eniten matkoja Tampereelle varaavat suomalaiset matkailijat. Toiseksi eniten matkailijoita tulee Saksasta.

Minkälaisia ajatuksia juttu herätti? Keskustele aiheesta 20.7. kello 23 asti!