Hyppää sisältöön

Poliisin viikonloppu alkoi työntäyteisesti Meri-Lapissa: rattijuoppoja, pahoinpitelyjä ja heinäseipään kanssa riehunut nainen

Alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena ajaneilla ei myöskään ollut ajo-oikeutta.

Ilman voimassa olevaa ajokorttia ajavat rattijuopot ovat tuttu ilmiö poliisille Meri-Lapin alueella. Arkistokuva. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Poliisin haaviin jäi Meri-Lapissa perjantai-iltana kaksi rattijuoppoa. Ylitorniolla silminnäkijä ilmoitti Raanujärventiellä makaavasta, varsin päihtyneeltä vaikuttavasta miehestä. Poliisi havaitsi paikalle saapuessaan, että mies oli saanut pysäytettyä autonsa juuri ennen törmäystä puuhun.

Puhallustesti osoitti 2,68 promillen lukemat, joten 41-vuotiasta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Miehen ajo-oikeus oli sekin vanhentunut.

Torniossa poliisi pysäytti liikennevalvonnan yhteydessä tutun auton ja löysi ratista poliisille entuudestaan tutun 48-vuotiaan kuljettajan, jolla ei ole ajo-oikeutta. Lisäksi miehelle tehty huumetesti osoitti positiivista, joten häntä epäillään myös huumausaineen käyttörikoksesta.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisi kävi lisäksi selvittämässä kahta pahoinpitelyä Kemin Kauppakadulla. Poliisia tarvittiin myös Keminmaassa, jossa 23-vuotias nainen hajotti heinäseipäällä talon ja piharakennuksen ikkunoita sekä pihalla olluta autoa. Poliisin mukaan nainen oli riitautunut toisen talossa olleen henkilön kanssa.