1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. veneily

11 putosi veteen, kun moottorivene kaatui viime yönä – kellään ei ollut pelastusliivejä

Illanviettäjät olivat siirtyneet lautalta moottoriveneeseen, joka kaatui. Kaksi henkilöä oli vielä vedessä, kun pelastuslaitoksen pintapelastajat pääsivät kohteeseen.

11 hengen porukalle oli käydä huonosti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kuvituskuvassa Rovaniemi kuvattuna Kemijoelta käsin. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Rovaniemellä Kemijoella kaatui sunnuntain vastaisena yönä moottorivene, jossa oli kyydissä 11 ihmistä. Kenelläkään veden varaan joutuneista ei ollut pelastusliivejä.

– Porukka oli lähtenyt siirtymään saunalautalta maalle, päivystävä palomestari Kirsti Heikkala Lapin pelastuslaitoksesta kertoo.

Illanviettäjät olivat siirtyneet lautalta moottoriveneeseen, joka kaatui. Pelastuskeskus sai hälytyksen tapahtuneesta puoli neljältä aamulla. Kaksi henkilöä oli vielä veden varassa, kun pelastuslaitoksen pintapelastajat pääsivät kohteeseen.

– Muut olivat päässeet omin voimin takaisin saunalautalle, Heikkala sanoo.

Pelastuslaitos kuljetti veneonnettomuudessa olleet rantaan, jossa ensihoito tarkasti heidän vointinsa.

Poliisi epäilee, että veneen kuljettaja oli ollut tapahtumahetkellä alkoholin vaikutuksen alaisena. Asiaa tutkitaan ainakin vesiliikennejuopumuksena.

Juttua päivitetty 19.7. kello 6.40 Lisätty tieto epäillystä vesiliikennejuopumuksesta.