1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ampumavälikohtaukset

Kaksi lasta haavoittui ammuskelussa Tukholman eteläpuolella – Sisäministeri teosta: Osoittaa välinpitämättömyyttä

Poliisi sai hälytyksen ammuskelusta Visättrassa kello 20.16 lauantai-iltana.

Poliisit eristivät ampumavälikohtauksen tapahtumapaikan lauantai-iltana Flemingsbergissä, Ruotsissa. Kuva: Johan Jeppsson / TT

Kaksi lasta haavoittui ammuskelussa Visättrassa Huddingen kunnassa Tukholman eteläpuolella lauantaina, kertovat ruotsalaiset tiedotusvälineet. He ovat sairaalahoidossa.

Lapset ovat 5– ja 6–vuotiaat. Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun) mukaan he olivat kävelysillalla haavoittuessaan. Lasten tila ei ole hengenvaarallinen. Luodit osuivat heidän jalkoihinsa.

– Mikään ei viittaa siihen, että lapset olisivat olleet ammuskelun kohteina. He olivat ulkona leikkimässä, sanoo poliisin tiedottaja Helena Boström Thomas uutistoimisto TT:lle.

Tukholman poliisialueen johtaja Mats Löfving on varovaisempi lausunnossaan. Hän haluaa lisätietoja, ennen kuin kommentoi lapsien haavoittumista.

– Emme tiedä ampujien tarkoitusta, eli sitä oliko laukaus harkittu vai vanhinkolaukaus. Emme tiedä, kuka oli laukauksen perimmäinen kohde, ja miksi lapset olivat tässä paikassa, Löfving sanoo uutistoimisto TT:lle.

Kuva: Riikka Tähtinen/YLE

Ammuskelua edelsi riita

Poliisi sai hälytyksen ammuskelusta Visättrassa kello 20.16 lauantai-iltana. Aftonbladetin, Expressenin ja Dagens Nyheterin haastattelemien silminnäkijöiden mukaan ammuskelua edelsi kävelysillalla käyty riita, johon osallistui useita henkilöitä.

Riitaan osallistuneilla on jengikytköksiä ja aiempia tuomioita. Yksi heistä löi toista ensin pistoolin kahvalla, sen jälkeen kuului laukauksia.

– Kuulin kovaäänistä pulinaa ennen laukausta. Sitten näin useita ihmisiä, jotka pakenivat sillalta: lapsia, aikuisia ja nainen lastenvaunuineen, sanoo Birgitta Alderin Dagens Nyheterille (siirryt toiseen palveluun). Hän on asunut alueella 23 vuotta.

Silminnäkijäkertomusten mukaan kävelysillan riitaan osallistui viitisentoista henkilöä. Yhdeksän on pidätetty. Heitä epäillään törkeän ruumiinvamman aiheuttamisesta ja törkeästä aserikoksesta, kertoo syyttäjäviranomainen.

Aftonbladetin tietojen mukaan ammuskelussa saattoi haavoittua kolmaskin henkilö. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Damberg: Häikäilemätöntä

Sisäministeri Mikael Damberg kommentoi lauantain ammuskelu uutistoimisto TT:lle kirjallisesti:

– Väkivallan käyttö ympäristössä, jossa viattomat lapset viettävät aikaa, osoittaa täydellistä välinpitämättömyyttä ja häikäilemättömyyttä. Haluan ilmaista tyrmistykseni ja suuttumukseni väkivallasta, joka kohdistui kahteen lapseen Flemingsbergissä

Sisäministeri Mikael Damberg on tyrmistynyt väkivallan käytöstä ympäristössä, jossa on lapsia. Kuva: Fredrik Sandberg / EPA

Lue lisää:

Aftonbladet: Två små barn skadade i skottlossning (siirryt toiseen palveluun)

Expressen: Två små barn skadade – nio anhållna (siirryt toiseen palveluun)

SVT: Två barn skadade efter skjutning i södra Stockholm (siirryt toiseen palveluun)

DN: Skottlossning i Flemingsberg – två barn till sjukhus och flera gripna (siirryt toiseen palveluun)