Hyppää sisältöön

Kruunupyyn ja Kokkolan rajalla valtatie 8:lla usean auton kolari – Poliisi epäilee kuljettajaa rattijuopumuksesta

Iltapäivällä sattuneessa kolarissa on ollut osallisena yhteensä viisi autoa. Tie oli suljettuna raivaustöiden ajan, mutta on jälleen avattu liikenteelle.

Viiden auton kolari sattui iltapäivällä valtatiellä 8. Poliisi epäilee osallisena olleen pakettiauton kuljettajaa rattijuopumuksesta. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Keski-Pohjanmaalla Kokkolan ja Kruunupyyn rajalla on tapahtunut viiden auton kolari, kertoo Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos. Osa autoista sai vain pieniä vaurioita. Onnettomuus sattui valtatie 8:lla iltapäivällä kello kolmen aikaan.

Pohjanmaan poliisilaitoksen mukaan onnettomuus tapahtui, kun kääntymässä olleen auton perään ajoi pakettiauto. Törmäyksen vaikutuksesta kääntymässä ollut auto sekä peräänajanut pakettiauto suistuivat vastaantulevan liikenteen kaistalle ja törmäsivät kahteen vastakkaisesta suunnasta tulleeseen henkilöautoon.

Poliisin mukaan onnettomuudessa yksi henkilö on loukkaantunut vakavasti. Pakettiauton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta.

Poliisi jatkaa onnettomuuden syyn ja tapahtumien kulun tutkintaa.

Tie oli suljettuna pelastus- ja raivaustöiden ajan, mutta on nyt saatu avattua. Pelastuslaitoksen mukaan liikenne alkaa sujua normaalisti. Pelastustoiminta on päättynyt.

Jo toinen onnettomuus samalla tiepätkällä iltapäivän aikana

Samalla valtatiellä Uudenkaarlepyyn kohdalla oli noin tuntia aikaisemmin kahden ajoneuvon onnettomuus, jossa vastakkaisista suunnista tulevien autojen kyljet osuivat toisiinsa.

Pohjanmaan poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että onnettomuudessa oli yhteensä neljä loukkaantunutta, joista kaksi loukkaantui hieman vakavammin.

Poliisin mukaan henkilöauto oli ajautunut vastaantulevien kaistalle ja osunut pakettiautoon.

Keski-Pohjanmaan päivystävä palomestari Ville Isomöttönen kertoo STT:lle, että liikenne kulkee normaalisti valtatiellä Uudenkaarlepyyn kohdalla.

Juttua päivitetty 18.7 kello 17.32: Lisätty poliisilaitoksen tiedot.
Juttua päivitetty 18.7. kello 16.56: Lisätty STT:n tiedot onnettomuudesta.

.
.