Hyppää sisältöön

Pohjois-Savossa Riikka-myrskyn aiheuttamia pelastustehtäviä joitain kymmeniä sunnuntaina

Pohjois-Savon pelastuslaitos sai sunnuntaina vajaa 40 pelastustehtävää maakunnan yli kulkeneen ukkosrintaman vuoksi. Näitä olivat veden pumppaustehtävät kaupunkialueella, teille kaatuneet puut sekä muutama salaman aiheuttama maastopalo.

Vettä nousee kaduille Kuopiossa rankkasateiden aikana erityisesti esimerkiksi sataman alueella. Kuva: Markku Malinen / Yle

Pohjois-Savon yli sunnuntaina kulkenut ukkosrintama aiheutti vajaa 40 pelastustehtävää maakunnassa.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Kalevi Bruun kertoo, että pelastuslaitokselle tuli normaaleja myrskytehtäviä sunnuntain aikana.

– Veden pumppauksia kaupungissa, joitain puita oli kaatunut teille ja yksi rakennuksen päälle Kuopiossa. Näiden lisäksi oli muutama pieni salaman aiheuttama maastopalo.

Riikka-myrskyn aiheuttamia tehtäviä oli erityisesti Kuopion alueella, missä rankka sade aiheutti kiinteistöihin vesivahinkoja.

– Kuopiossa kaduille ja kellareihin oli noussut vettä, kun kaivot eivät ehtineet vetää. Nyt selvittiin kuitenkin paljon pienemmillä vahingoilla kuin edellisen myrskyn aikana, Bruun kuvailee.

Kuopiossa vesi nousee rankkasateiden aikana erityisesti satama-alueella ja näin kävi myös sunnuntaina.

Kuopion järvipelastajilla oli kaksi pelastustehtävää Kallavedellä.

Kahta sup-lautailijaa etsittiin Hietasalon tuntumassa ja yhdelle veneilijälle oli sattunut venerikko. Näistä ei aiheutunut välitöntä vaaraa kenellekään.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.