1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Turussa toisen koronarokotteen ajankohtaa ei voi kiirehtiä

THL:n asiantuntijan mukaan rokotuksen väliä voi lyhentää muutamalla viikolla. Turussa koronarokotuksia ei jää niin paljon yli, että vaihtoihin lähdettäisiin.

koronarokotuksia. Arkistokuva. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Turussa ei toistaiseksi ole suunnitelmissa lyhentää koronarokotusten antamisväliä, vaikka THL antaa tähän luvan. Esimerkiksi Oulussa tehosteannoksia on annettu alun perin suunniteltua aiemmin, jotta rokotukset eivät jäisi käyttämättä.

Vs. terveyskeskuksen vastaava lääkäri Harri Huhtanen kertoo, että Turussa suunnitellut rokotusajat täyttyvät, eli rokotteita ei jää yli ja henkilökunta pystyy toteuttamaan suunnitellut rokotukset.

Siksi rokotukset tulisi ottaa sillä ajalla, jonka on saanut ennakkoon. Suurin osa kansalaisista saa kororonarokotukset 12 viikon välein.

– Henkilökuntaa on tällä hetkellä sen verran, että rokottaminen sujuu mallikkaasti. Rokotusten ajankohdan muuttaminen vaatisi lisää henkilökuntaa ja muutoksia ajanvaraussysteemiin, kertoo Huhtanen.

Lue lisää:

THL:n asiantuntija: koronarokotteiden annostusväliä voi lyhentää muutamalla viikolla – tavoitteena täyttää käyttämättä jääviä rokotusaikoja