Hyppää sisältöön

Kuopiossa ja Siilinjärvellä vilisee tällä viikolla nuoria pesäpallolupauksia – valtakunnallisella pesisleirillä pelataan liki 450 ottelua

Pesäpallon nuorisoleiri kokoaa tällä viikolla Kuopioon ja Siilinjärvelle noin 1 300 leiriläistä. Otteluja pelataan viidellätoista eri pesäpallokentällä yhteensä liki 450.

Nuorten pesäpalloleirille on ilmoittautunut mukaan 83 joukkuetta. Kuva: Tomi Hänninen

Kuopiossa ja Siilinjärvellä riittää tällä viikolla vipinää pesäpallokentillä, kun valtakunnallinen pesäpallon nuorisoleiri tuo Kuopioon ja Siilinjärvelle lähes 1 300 leiriläistä.

Tänään alkaneella leirillä pelataan liki 450 pesäpallo-ottelua viidellätoista eri kentällä. Leirille on ilmoittautunut mukaan 83 joukkuetta.

Leiriläisten ja tuomareiden lisäksi alueelle odotetaan 500–1 000 leirivierasta katsomaan ja kannustamaan leiriläisiä. Leiriläiset majoittuvat kuudella eri koululla Kuopiossa ja Siilinjärvellä.

Päätapahtuma-areenoina toimivat esimerkiksi Kuopiossa Puijon pesäpallostadion, Neulamäen hiekkatekonurmi sekä Litmasen, Keskuskentän ja Lippumäen hiekkatekonurmet.

Siilinjärvellä vilkkaimpia kenttiä ovat Manttu, POP Areena sekä Vuorelan koulun yhteyteen juuri valmistunut pesäpallon hiekkatekonurmikenttä.

Leirin pääjärjestäjinä toimivat Puijon Pesis ja Siilinjärven Pesis yhdessä Pesäpalloliiton ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Nuorisoleirillä ratkaistaan C-ikäisten, eli alle 16-vuotiaiden pesäpallon Suomen mestaruudet tytöissä ja pojissa. Kilpasarjojen lisäksi leirillä pelataan sekä tyttöjen että poikien pelisarjat.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.