1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

MuSan jättänyt tähtipelaaja John Frederiksen ryöpyttää seuran toiminnanjohtajaa – puheenjohtaja Mikko-Tapio Mattila torjuu syytökset: "Ei meidän seurassa pahoja ihmisiä ole"

Färsaarelaishyökkääjä John Frederiksen arvostelee Satakunnan Kansan haastattelussa voimakkain sanakääntein jalkapallon Ykkösessä pelaavaa MuSaa ja sen toiminnanjohtajaa Kari Löytökorpea. Frederiksen edusti alkukauden MuSaa ja siirtyi äskettäin Itävallan kakkossarjaan. Siirto ei sujunut pelaajan näkemyksen mukaan sovitusti.

John Frederiksen ( kuvassa keskellä ) nousi Porissa MuSan kulttipelaajaksi. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Porissa on noussut kohu färsaarelaishyökkääjä John Frederiksenin syytöksistä jalkapalloseura Musan Salamaa ja etenkin toiminnanjohtaja Kari Löytökorpea kohtaan.

Frederiksen siirtyi äskettäin jalkapallon Ykköstä johtavasta MuSasta Itävallan kakkossarjaan. Satakunnan Kansan haastattelussa (siirryt toiseen palveluun)hän sanoo joutuneensa ostamaan itsensä seurasta ja luopumaan muun muassa heinäkuun palkastaan.

Frederiksen väittää, että kyse on toiminnanjohtaja Löytökorven ahneudesta ja että MuSan rahat olisivat loppumaisillaan.

– En voinut olla onnellinen Porissa hänen takiaan. Siksi halusin pois niin nopeasti kuin mahdollista, Frederiksen sanoo lehden haastattelussa.

Tapio Pukkila haastattelee.

"Kaikilla iso halu tehdä asiat hyvin"

MuSan puheenjohtaja Mikko-Tapio Mattila sanoo, että sopimusasioita on käsitelty pelaajan agentin kanssa. Hän antaa täyden tukensa toiminnanjohtaja Löytökorvelle.

– Kari tietää, miten agenttien kanssa toimitaan, ei ole mitään moitettavaa. Itse olen ollut taustalla auttamassa ja vahvistamassa näkemyksiä. Seistään samassa rivissä.

– Oman oikeustajuni mukaan ei ole tehty mitään väärin. Totta kai viime vuonnakin seuralla oli koronan vuoksi ja on edelleen taloudellisesti tiukkaa, ja tämä näkyy kaikessa toiminnassa, että miten saadaan maksut hoidettua.

Puheenjohtaja Mattila vakuuttaa, että seurassa hoidetaan pääsääntoisesti asiat kuten on sovittu.

– Kaikilla on iso halu tehdä asiat hyvin. Ei meidän seurassa pahoja ihmisiä ole.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.