1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mäntyharju

Jouluvalot keskustaan vai hyvinvointifestarit? Mäntyharjulaiset pääsevät äänestämään 20 000 euron kulttuuripotin käytöstä

Mäntyharjulla kokeillaan ensimmäistä kertaa kokeilevaa budjetointia. Kuntalaiset päättävät, mihin seitsemästä vaihtoehdosta käytetään kaksikymmentätuhatta euroa.

Kuva: Lasse Isokangas / Yle

Mäntyharjulla kuntalaiset saavat päättää, mihin kulttuuripalveluun kunta käyttää 20 000 euron potin. Kuntakukkaro-äänestyksessä voi valita seitsemästä vaihtoehdon välillä.

Vaihtoehdot ovat seuraavat: taideympäristön rakentaminen Kurkilahden rantaan kesän ajaksi, Pappilanniemen luontopolun kehittäminen, sauna- ja ruokakulttuuritapahtuma, hyvinvointifestivaali, jouluvalot keskustaan, taidetta ja kulttuuria palvelutaloihin ja puistopiknik-tapahtumien sarja.

Budjetilla on mahdollista toteuttaa useampikin ehdotus, mikäli voittavasta ehdotuksesta jää rahaa yli. Voittava ehdotus tai voittavat ehdotukset toteutetaan tämän ja ensi vuoden aikana.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Mäntyharjulla kokeillaan osallistuvaa budjetointia.

Ideana on, että kuntalaiset ideoivat, suunnittelevat ja päättävät, mihin yhteisiä varoja käytetään. Äänestys on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 8. elokuuta saakka.