Kouvolan Lamminrantaan valmistunut ulkoilureitti sopii myös pyörätuolilla kulkeville – koko 25 kilometrin mittainen reitti valmistuu syksyllä

Lamminrantaan valmistunut reitti on osa suurempaa kokonaisuutta, joka muodostaa kehäreitin Kouvolan ja Kuusankosken keskustojen sekä Korian välille.

Uuden reitin varrella on kaksi taukopaikkaa. Kuva: Kouvolan kaupunki

Kouvolan Lamminrantaan on valmistunut uusi, 2,5 kilometrin pituinen ulkoilureitti.

Reitti alkaa Ahlmannintien varteen tehdyltä pysäköintialueelta, kulkee Lamminrannantietä tien loppuun asti ja sitten jatkuu metsäpolulle, joka yhdistyy Sääksniementiehen. Reitin varrella on laituri ja kaksi taukopaikkaa.

Reittiä pystyy kulkemaan jalan, pyörällä, pyörätuolilla ja lastenrattailla. Kouvolan kaupunki muistuttaa, että reitillä kannattaa pysyä, jotta kukaan ei vahingossa päädy kulkemaan alueen asukkaiden pihapiirissä.

Uusi Kymijoen ulkoilureitti valmistuu tänä vuonna

Uusi Lamminrannan reitti on osa vuoden lopulla valmistuvaa laajempaa Kymijoen ulkoilureittiä, joka muodostaa noin 25 kilometrin pituisen reitin Kouvolan keskustan, Kuusankosken keskustan ja Korian välille.

Jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu reitti kulkee suurelta osin Kymijoen rantoja pitkin.

Uutta kulkureittiä rakennetaan yhteensä neljä kilometriä. Ennen Lamminrannan reittiä on rakennettu Kuusankoskella oleva osuus Rantakulman ja Niskalan välillä.

Syksyllä rakennetaan vielä reitti Niskalasta Ruotsulan reduteille. Muilta osin reitti kulkee jo olemassa olevaa katu- ja tieverkostoa pitkin.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.