1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maastopalot

Neuvokas pariskunta esti kotiaan uhanneen metsäpalon leviämisen Mikkelissä, palomestari kiitollinen: "Säästyi suuri määrä hikeä ja voimia"

Pariskunta esti alkusammutustoimillaan metsäpalon leviämisen lähellä kotitaloaan Mikkelin Kalvitsassa. Mies ja nainen olivat sammuttaneet liekkejä ämpärin ja kastelukannun avulla.

Kuva: Heli Kaski / Yle

Päättäväisesti toiminut pariskunta esti tiistai-iltana alkusammutustoimillaan metsäpalon leviämisen kotitalonsa tuntumassa Mikkelin Kalvitsassa, kertoo Etelä-Savon pelastuslaitos.

Mies oli havainnut maastopalosta peräisin olevan savupatsaan ja tehnyt hätäilmoituksen, minkä jälkeen hän oli alkanut sammuttaa liekkejä kantamalla ämpärillä vettä sadan metrin päästä talon seinän vesipisteestä. Nainen liittyi sammutustöihin käyttämällä puutarhan kastelukannua.

Etenevää palorintamaa myös hosittiin eli tukahdutettiin oksilla piiskaten.

Pelastuslaitoksen yksiköiden saavuttua paikalle palon eteneminen oli jo saatu estetyksi, joten pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi sammuttaa ja kastella paloalue. Maastoa ehti palaa sadan neliön alueelta.

Etelä-Savon pelastuslaitos kiittelee erikseen pariskuntaa esimerkillisestä toiminnasta.

– Heidän ansiostaan laajemmalta maastopalolta vältyttiin ja pelastuslaitoksen henkilöstöltä säästyi suuri määrä hikeä ja voimia, toteaa päivystävä palomestari Eero Aho.

Tapahtumapaikalla oli viikonloppuna ukkostanut voimakkaasti, ja sammutustöiden yhteydessä havaittiin salaman iskemä suuressa puussa. Palo oli siis saanut todennäköisesti alkunsa kytemään jääneestä sunnuntaisesta salamaniskusta.