1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tulostiedot

Yle seuraa tulospäivää: Nordean liiketulos nousi yli 1,3 miljardiin, mainonnan elpyminen auttoi Alma Mediaa, Stora Enso tuplasi operatiivisen liikevoittonsa

Useat pörssiyhtiöt julkaisevat osavuosikatsauksensa keskiviikkona.

Nordea avaa konttorinsa Varsinais-Suomessa vain ajanvarauksella. Arkistokuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Yle seuraa tässä jutussa tulospäivää. Muun muassa Nordea, Stora Enso ja Alma Media julkaisevat tuloksensa keskiviikkona.

Nordean tuotot paranivat ja luottotappiot vähenivät

Nordean liikevoitto kasvoi huhti-kesäkuussa 1,34 miljardiin euroon vuoden takaisesta 306 miljoonasta eurosta. Konsernijohtaja Frank Vang-Jensen kertoo, että Nordean markkinaosuudet paranivat kaikissa Pohjoismaissa.

Pankkikonsernin mukaan liikevoiton kasvu johtui liiketoiminnan tuottojen huomattavasta paranemisesta, tiukasta kulujen hallinnasta ja luottotappioiden vähäisestä määrästä.

Yritysostot ja mainonnan elpyminen siivittivät Alma Median hyvään tulokseen

Alma Median liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 36 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna ja oli 71,6 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli 16,6 miljoonaa euroa, mikä on 69 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Yhtiön mukaan suhteellinen kannattavuus oli ennätystasolla.

Alma Median liikevaihtoa ovat nostaneet muun muassa yritysostot sekä mainonnan palautuminen koronan tuomasta pudotuksesta vuoden 2019 tasolle.

SRV:n velkaisuus alentunut, asuntokauppa vahvaa

Rakennusalan yhtiö SRV:n liikevaihto laski 14 prosenttia 405 miljoonaan euroon. Operatiivinen liikevoitto sen sijaan kaksinkertaistui viime vuodesta 10,5 miljoonaan euroon. Tulos nousi viime alkuvuodesta -6,4 miljoonasta eurosta plussan puolelle 3,6 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Saku Sipola kertoo yhtiön tiedotteessa, että yhtiön velkaisuus on alentunut ja rahoitusjärjestelyt ovat parantaneet kannattavuutta. Lisäksi SRV on voittanut useita uusia hankkeita ja asuntokauppa on ollut vahvaa.

Stora Enso tuplasi operatiivisen liikevoittonsa

Stora Enson operatiivinen liiketulos nousi huhti-kesäkuussa 364 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 178 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kohosi 23 prosenttia 2,6 miljardiin euroon.

Liiketuloksen ja liikevaihdon kasvu johtui Stora Enson mukaan korkeammista hinnoista ja toimitusmääristä. Yhtiö arvioi tuotteidensa kysynnän jatkuvan suotuisana graafisia papereita lukuun ottamatta, koska maailmantalous toipuu nopeasti koronan vaikutuksista.

Enento Group kasvaa ja odottaa lupaavaa vuotta

Rahoitusyhtiö Enento Groupin liikevaihto oli huhti-kesäkuussa 42 miljoonaa euroa. Kasvua viime vuodesta oli 14,7 prosenttia.

Oikaistu liikevoitto oli 13,5 miljoonaa euroa ja kasvoi edellisvuoteen verrattuna 32 prosenttia.

Enento Group kertoo tiedotteessaan odottavansa, että liikevaihto kasvaa tänä vuonna 5–10 prosenttia ja että yhtiön käyttökatemarginaali paranee jonkin verran viime vuoteen verrattuna. Tulevaisuuden näkymät perustuvat olettamukseen, että valuuttakurssit säilyvät suunnilleen ensimmäisen vuosipuoliskon tasolla.