Hyppää sisältöön

Konkurssien määrä väheni viime vuodesta, kaupan alan ja ravintoloiden tilanne koheni

Tilastokeskuksen mukaan tammi–kesäkuussa 2021 pantiin vireille 4 prosenttia vähemmän konkursseja kuin viime vuonna vastaavana aikana. Myös yrityssaneerausten määrä väheni viime vuodesta.

Konkurssien määrä väheni suhteellisesti eniten majoitus- ja ravitsemistoiminnassa. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Konkurssien määrä pieneni alkuvuodesta viime vuoteen verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen mukaan tammi–kesäkuussa 2021 pantiin vireille 1 298 konkurssia, mikä on 4 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan noin 6 600, mikä on noin 13 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssien määrä väheni kaupan, palveluiden, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä teollisuuden ja kaivostoiminnan päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät kaupan alalla ja suhteellisesti eniten majoitus- ja ravitsemistoiminnassa.

Konkurssien määrä sen sijaan kasvoi maa-, metsä- ja kalatalouden, rakentamisen sekä kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialoilla.

Alkuvuodesta 14 prosenttia vähemmän yrityssaneerauksia

Myös yrityssaneerausten määrä väheni viime vuodesta.

Tammi–kesäkuussa pantiin vireille 178 yrityssaneerausta, mikä on 14 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Henkilötyövuosissa laskettuna pudotus viime vuoteen on reilusti suurempi: henkilötyövuosien määrä yrityssaneeraukseen haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 2 380, mikä on noin 54 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Yrityssaneerausten määrä laski kaikilla toimialoilla lukuun ottamatta kaupan toimialaa, rakentamista sekä majoitus- ja ravitsemistoimintaa.