1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vahingonteko

Kaskisten yöllistä paloa tutkitaan vahingontekona – kaupunki teki rikosilmoituksen: "Meillä on ollut toistuva ilkivallan ketju"

Kaskisten kaupunginpuistossa sijaitseva puistolava kärsi palovahinkoja tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Lavaan tuli ainakin puolen metrin reikä ja myös kaupunkilaisten virkkaustöitä vahingoittui.

Kaskisten kaupunginpuistossa on ollut esillä monenlaisia innovatiivisia käsitöitä, kuten joulukuusi ja pääsiäismuna, joista kumpikaan ei onneksi nyt ollut lavalla. Kuva: Antti Haavisto / Yle

Poliisi tutkii vahingontekona viime öistä tulipaloa Kaskisten kaupunginpuistossa. Puistossa on palanut puistolavan puurakenteita sekä käsityöläisten tekemää virkattua taidetta.

Ohikulkija teki palosta hälytyksen aamuyöllä. Hän myös ehti sammuttaa paloa ennen pelastuslaitoksen saapumista. Poliisi tuli paikalle, kun pelastuslaitos teki jälkisammutusta.

Poliisilla ei vielä ole tietoa mahdollisista tekijöistä tai epäillyistä. Tutkinnanjohtaja Stefan Nordman sanoo, että tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

– Mutta jos on havaintoja, pyydämme ilmoittamaan niistä poliisin vihjepuhelimeen tai sähköpostiin, sanoo Nordman.

Pohjanmaan poliisi ottaa vihjeitä vastaan vihjenumerossa 0295 415 501 tai sähköpostilla vihjeet.pohjanmaa(a)poliisi.fi.

Kaupunki kertoo ilkivallan aallosta

Kaskisten kaupunki epäilee tuhopolttoa ja on tehnyt rikosilmoituksen. Kaskisten sivistys- ja kirjastotoimenjohtaja Sirkka Suurla kertoo, että ilkivallanteot ovat piinanneet kaupunkia viime aikoina.

– Meillä on usean kuukauden aikana ollut toistuva ilkivallan ketju, jossa yhtenä piirteenä ovat olleet tuhopoltot. Kirjaston postilaatikosta on työnnetty palavaa materiaalia, erilaisiin paikkoihin on tehty tulia ja skeittirampilla on poltettu. On ollut myös rikosoikeudellisiin seuraamuksiin menneitä tilanteita, listaa Suurla.

Nyt kaupunginpuistossa sytytetyn tulipalon vahingot olisivat voineet olla suuretkin, koska maa on tällä hetkellä hyvin kuivaa.

– Meillä oli hyvä onni, että tämä henkilö sattui menemään ohi. Meillä on myös metsäpalovaroitus eli kuivaa ja tuulista, joten siitä olisi voinut tulla iso vahinko.

– Keskeinen huoli on, että tulee vielä se kerta, kun ei ole näin hyvä onni. Tuleekin se vakavampi vahinko. Toivoisin, että tämä toiminta loppuu, sanoo Suurla.

Pääsiäismuna on turvassa

Lähellä kaupunginpuistoa asuva ja käsityöprojekteihin osallistunut Vuokko Kuhalampi kertoo, että puistossa on ollut ilkivaltaa aiemminkin.

– Neuleita on revitty ja tauluja on rikottu. Muuallakin on sytytetty nuotioita ja rikottu ikkunoita. On näihin yritetty puuttuakin, sanoo Kuhalampi.

Sen Kuhalampi vahvistaa, että käsityöläisten suurtyö "maailman suurin pääsiäismuna" on onneksi turvassa. Se on jo aiemmin siirretty talteen kaupungin varastoihin.

Kaskislaiset käsityöntekijät ovat virkanneet muun muassa "maailman suurimman pääsiäismunan", joka ei onneksi tuhoutunut palossa. Kuva: Antti Haavisto / Yle