1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tammerfest

Käyttääkö festivaalikansa maskeja ja tuleeko viime hetkellä ravintolarajoituksia? Tammerfestin järjestäjä valmistautuu nopeisiin muutoksiin

Loppuunmyytyyn Tammerfestiin on tulossa 24 000 kävijää kolmen päivän aikana. Mahdolliset Pirkanmaata koskevat tiukentuvat ravintolarajoitukset mietityttävät ympäri kaupunkia ulottuvan tapahtuman järjestäjiä.

Torstaina alkavaa Tammerfestiä valmistellaan tilanteessa, jossa voi tulla nopeitakin muutoksia.
Torstaina alkavaa Tammerfestiä valmistellaan tilanteessa, jossa voi tulla nopeitakin muutoksia.

Tampereen Ratinanniemen festivaalialue on loppusilausta vaille valmis. Torstaina kello 15 portit avautuvat, ja siitä alkaa kolme päivää kestävä, loppuunmyyty Tammerfest.

Pirkanmaan huonontunut koronatilanne on pitänyt Tammerfestin järjestäjät varpaillaan. Promoottori Timo Isomäki sai keskiviikkona aamupäivällä toivotun tiedon: Pirkanmaalle ei tule uusia kokoontumisrajoituksia. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti näin siitä huolimatta, että Pirkanmaa on palannut koronaepidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

– Kyllä se on helpottava tieto. Toivoimme, että tämän suuntainen päätös olisi tulossa, sanoo Timo Isomäki.

Ratinanniemen festivaalialueelle on tulossa 24 000 kävijää torstaista lauantaihin. Keikkoja on myös ravintoloissa ja klubeilla. Kuva: Miikka Varila / Yle

Mutta vielä riittää jännitettävää. Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan hallitus aikoo torstaina päättää ravintolarajoituksista kiihtymisvaiheen alueelle. Se voi merkitä nopeita muuutoksia Tammerfestin aikatauluihin. Timo Isomäen mukaan kello 23:n tai 24:n rajoitukset eivät ole ongelma festivaalialueella, mutta ravintolat ovat asia erikseen.

– Se aiheuttaa jonkin verran työtä, ja joudumme pohtimaan, mitä voimme viedä läpi ja mitä ei. Katsotaan sitä sitten, kun meillä on faktaa pöydässä.

Tuhansia käsidesipulloja tuhansille vieraille

Tammerfestin kapasiteettia on koronatilanteen vuoksi rajoitettu 80 prosenttiin normaaliajoista. Se tarkoittaa 30 000 festivaalivieraan sijasta noin 24 000 kävijää kolmen päivän aikana.

Festivaalialue on rakennettu mahdollisimman väljäksi, käsidesiä on tarjolla tuhansia pulloja ja festarikansalta toivotaan maskin käyttöä.

– Kyllä me pystymme tekemään tapahtumat terveysturvallisesti. Asiakkailla on tietysti oma vastuu. Kaikki ei ole järjestäjien vastuulla, sanoo Timo Isomäki.