1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Pirkanmaan siirtyminen kiihtymisvaiheeseen ei tuonut alueelle uusia kokoontumisrajoituksia – avi: "Ensi viikolla tilanne voi jo olla toinen"

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto käytti päätöksensä tueksi pandemiaohjausryhmän suositusta, jonka mukaan kokoontumisrajoituksista ei tällä hetkellä ole välttämätöntä hyötyä. Tilanne arvioidaan ensi viikolla uudestaan.

Tällä erää kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan. Blockfest kuvattiin kesällä 2018. Kuva: Juuli Aschan, YleX

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki kokoontui eilen kolmen viikon tauon jälkeen. Ryhmä päätti palauttaa Pirkanmaan koronapandemian kiihtymisvaiheeseen, heikentyneen tautitilanteen vuoksi.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti kokouksessaan tänään aamupäivällä, että kiihtymisvaiheeseen siirtymisestä huolimatta se ei aseta uusia kokoontumisrajoituksia alueelle.

– Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä ei lausunnossa sellaisia ehdottanut. Avi tietysti tekee itsenäisesti päätökset, mutta asiantuntijoiden näkemykset otettiin tässä huomioon, johtaja Leena Laajala Länsi ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo.

Lue lisää: Pirkanmaan koronanyrkki kokoontui tänään kolmen viikon tauon jälkeen – Pirkanmaa siirtyy jälleen epidemian kiihtymisvaiheeseen ja ravintolarajoituksia kiristetään

Laajalan mukaan avin rajoituksista ei tässä tilanteessa olisi riittävästi hyötyä.

– Meidän rajoituspäätösten tulee olla välttämättömiä ja juuri nyt tällä hetkellä ollaan katsottu, etteivät ne ole välttämättömiä juuri nyt tähän hetkeen, Laajala toteaa.

Hän lisää, että tilanne on jatkuvan tarkastelun alla, ja ensi viikon alkupuolella rajoitusten tarve arvioidaan viraston toimesta uudestaan.

– Silloin tilanne voi jo olla toinen.

Pirkanmaan pandemianohjausryhmä kokoontuu seuraavan kerran 27. heinäkuuta, jonka jälkeen avi ottaa asian uudelleen arvioitavaksi.

Kiihtymisvaiheen alueille tulossa ravintolarajoituksia

Ravintoloita koskevia kiihtymisvaihealueen rajoituspäätöksiä odotetaan valtionneuvostosta huomiseksi.

Kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset on tarkoitus ottaa huomenna käyttöön kaikilla koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla, uutisoi Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) omiin tietoihinsa perustuen.

Kiihtymisvaiheen rajoituksen mukaan ravintolat saisivat olla auki aamuviidestä kello yhteen saakka yöllä. Myös ravintoloiden asiakaspaikkoihin tulisi rajoituksia.

Tällä hetkellä kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset ovat voimassa vain Uudellamaalla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Uudenmaan ja Pirkanmaan lisäksi kiihtymisvaiheessa ovat Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit.

HS:n tietojen mukaan muita suuria muutoksia koronavirusrajoituksiin ei ravintolarajoituksien lisäksi olisi tulossa.