1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. raviurheilu

Seinäjoen kuninkuusraveihin lähtee Etelä-Savosta viiden hevosen tiukka nippu

Seinäjoen kuninkuusravien pääkilpailuihin valittiin Etelä-Savosta savonlinnalainen Camri, puumalalainen Lissun Eerikki, juvalainen Ciiran Tähti, kangasniemeläinen Elias Juonetar ja savonlinnalainen Vennelmon Varma.

Kuninkuusraveihin lähtevä punkaharjulainen Camri on kovassa kunnossa. Kuva: Arkistokuva / Hippos, Ilkka Nisula

Seinäjoella heinäkuun ja elokuun taitteessa järjestettäviin kuninkuusraveihin valittiin Etelä-Savosta mukaan viisi hevosta.

Jorma Konnun valmentama savonlinnalainen Camri on mukana jo yhdeksättä kertaa. Jos Camri starttaa Seinäjoella seppelejahtiin, kyseessä olisi seitsemäs esiintyminen ravivuoden seuratuimmassa kilpailussa.

Camri antoi hiljattain Mikkelin iltaraveissa kovat näytöt kunnostaan, kun se juoksi nopeimman suomenhevosen koskaan juokseman päätöspuolikkaan. Viisisataa metriä kellotettiin kilometriaikaan 13,0, eli 1.13,0 minuuttia

Puumalalaisen Pekka Luukkosen valmentama Lissun Eerikki on yksi kuluneen kauden menestyneimmistä suomenhevosravureista.

Nousukuntoiseksi arvioitua juvalaista Ciiran Tähteä valmentaa Seppo Suuronen. Ciiran Tähti starttaanousukuntoisena kuningatarkilpailuun.

Kuningatarkilpailuun osallistuu myös savonlinnalaisen Tapio Kukkosen valmentama Vennelmon Varma. Kukkonen on myös tamman omistusoikeuden vuokraaja.

Vennelmon Varman ohjissa on viihtynyt rantasalminen amatööriohjastaja Janne Räisänen, joka on siviiliammatiltaan kirjastoautovirkailija. Amatööriohjastajien Suomen mestaruuden Räisänen on vienyt nimiinsä neljä kertaa.

Kangasniemeläisen Terho Rautiaisen tallista kuningatarkilpailuun osallistuu ensimmäistä kertaa Elias Juonetar.