1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tammerfest

Tammerfest alkaa tänään Pirkanmaan huonontuneen koronatilanteen keskellä – katso, miltä festarialueella näyttää

Tampereen Tammerfest käynnistyy torstaina iltapäivällä Pyhimyksen ja Ellinooran keikoilla. Festivaaleille odotetaan yli kahtakymmentätuhatta kävijää, mutta järjestäjille aiheuttaa huolta Pirkanmaan heikentynyt koronatilanne.

Tammerfestin päälava festivaalin edellä keskiviikkona 21.7.2021.
Tammerfest käynnistyy torstaina ja päättyy lauantai-iltana Popedan keikkaan. Ylen Miikka Varila seuraa festivaalin alkua ja tutustuu järjestelyihin.

Yksi Tampereen kesän suurimmista tapahtumista alkaa tänään torstaina, kun kolmipäiväinen Tammerfest käynnistyy. Festivaali on loppuunmyyty, mutta kävijämäärää on koronatilanteen takia rajoitettu. Alueelle otetaan vain 24 000 ihmistä normaalin 30 000 sijaan.

Koronalla voi olla festivaaliin muitakin vaikutuksia. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli niin kutsuttu koronanyrkki ilmoitti alkuviikosta, että alueen koronatilanne on huonontunut. Pirkanmaa siirtyi perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

Se tarkoittaa sitä, että maakuntaan tulee uusia ravintolarajoituksia. Valtioneuvosto päätti asiasta torstaina, ja rajoitukset tulevat voimaan lauantaina. Päätöksen mukaan ravintoloiden tulee lopettaa alkoholijuomien anniskelu puoliltaöin ja sulkea ovet yhdeltä yöllä.

Lisäksi asiakasmääriä rajoitetaan. Anniskeluun keskittyvien ravintoloiden asiakasmäärä rajoitetaan sisätiloissa puoleen normaalista ja muiden ravintoloiden asiakasmäärä kolmeen neljäsosaan normaalista.

Tammerfestin promoottori Timo Isomäki kertoo, että viikonlopun aikana rajoitukset vaikuttavat Tammerfestin yhteydessä ravintoloissa järjestettävään ohjelmistoon.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että suurin osa ravintolaohjelmistosta tullaan viikonlopulta perumaan. Kuitenkaan Ratinanniemessä rajoitukset eivät tule vaikuttamaan.

Lue lisää: Käyttääkö festivaalikansa maskeja ja tuleeko viime hetkellä ravintolarajoituksia? Tammerfestin järjestäjä valmistautuu nopeisiin muutoksiin