1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mansikka

Paras mansikka-aika alkaa olla jo ohi Kainuussa

Mansikka kypsyi tänä vuonna huomattavasti viime vuotta aikaisemmin. Esimerkiksi Paltamon Mieslahdessa Elorinteen mansikkatilalla sesonki alkoi juhannukselta. Tilalla ollaan tämän vuoden satoon tyytyväisiä.

Tällä hetkellä paltamolaistilalla kypsyy vielä mansikoita, mutta niitä saa jo etsiä. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Paltamon Mieslahdessa Elorinteen mansikkatilalla paras satokausi alkaa olla takana. Mansikkasatoon ollaan kuitenkin tyytyväisiä, sillä esimerkiksi kosteuden aiheuttamaa hometta ei ole tänä vuonna juuri havaittu.

– Mansikkaa kypsyy vielä, mutta tässä vaiheessa niitä saa jo etsiä. Poimijoille ja viljelijöille kesä on ollut hyvä. Parhaan satokauden aikana ei tarvinnut mennä montaa metriä, kun koppa oli jo täynnä, kertoo Elorinteen mansikkatilan Satu Härkönen.

Mansikkatilojen sesonki alkoi juhannukselta, jolloin Elorinteen mansikkatilalla oli noin hehtaarin mansikkaviljelmät harsojen alla. Sen jälkeen mansikkaa päästiin poimimaan päivittäin ja etenkin helteillä marjaa tuli kiivaaseen tahtiin.

Mansikka kypsyi juhannukseksi ja nyt satokautta on takana kuukausi. Paltamon Mieslahdessa Elorinteen mansikkatilalla paras satokausi alkaa olla jo takana. Mansikkasatoon ollaan kuitenkin tyytyväisiä, kertovat mansikkatilalta Satu ja Teemu Härkönen. Arto Loukasmäki haastattelee.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.