1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylivieska

Ylivieskan Taanilan alueelle suunnitellaan uutta palvelukeskittymää: kauppoja ja vapaa-ajan toimintaa

Taanilaan on syntymässä kokonaan uusi kaupunginosa. Sinne valmistuu syksyksi myös uusi 400 oppilaan yhtenäiskoulu.

Ylivieskan tekninen johtaja Leena Löytynoja kertoo, että Taanilasta voisi tulla kaupugin uusi tapahtumakeskus. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle

Ylivieskan keskustan kupeessa sijaitsevalle Taanilan alueelle suunnitellaan uutta koulutuksen, liikunnan, kaupan ja palveluiden keskittymää.

Ylivieskan kaupunki ja WasaGroup ovat solmineet kaksivuotisen kehittämissopimuksen, jonka avulla alueelle tavoitellaan uusia toimijoita.

Taanila sijaitsee kahden valtatien risteyskohdassa, ja alueen vahvuutena ovat vilkkaat liikenneväylät. Niiden toivotaan tuovan asiakasvirtaa alueelle.

– Hanke on vasta suunnittelun tasolla, mutta sinne voisi tulla kaupallista ja vapaa-aikaan liittyvää toimintaa. Samalla risteysalueella toimii myös ammattikorkeakoulu Centria, joten miksipä siellä ei voisi olla myös koulutusta tukevaa toimintaa, Ylivieskan kaupungin tekninen johtaja Leena Löytynoja sanoo.

Hänen mukaansa kaupan ja vapaa-ajan keskittymä täydentäisi keskustan palveluja ja Savarin kauppakeskusaluetta. Niiden kilpailijaa Taanilan hankkeesta ei ole tarkoitus tehdä.

– Taanilan tontti on peltoaukeaa, johon on vuosikymmeniä tehty erilaisia suunnitelmia. Tilanteet ovat kuitenkin eläneet ja muuttuneet niin, että toistaiseksi mitkään hankkeet eivät ole lähteneet käyntiin. Nyt tavoitteena on löytää hanke, joka myös toteutuu.

Taanilaan on syntymässä kokonaan uusi kaupunginosa. Yhtenä sysäyksenä nyt valmisteltavalle hankkeelle oli uuden koulun rakentaminen alueelle. Uusi yhtenäiskoulu valmistuu Taanilaan syksyksi, ja sinne asettuu 400 oppilasta.

Uuden koulun, hyvien palveluiden ja liikuntamahdollisuuksien toivotaan houkuttelevan Taanilaan lisää lapsiperheitä ja tuovan myös työpaikkoja.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.