Hyppää sisältöön

Kanta-Hämeen väkiluku on kasvussa seitsemän vuoden laskukauden jälkeen

Väestönlisäys oli Kanta-Hämeessä alkuvuonna noin 160 ihmistä. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Kanta-Hämeessä on nyt 170 740 asukasta. Eniten uusia asukkaita vetää Hämeenlinnan seutu.

Tapahtumat tuovat väkeä ainakin piipahtamaan Kanta-Hämeessä, mutta moniko voisi muuttaa maakuntaan? Alkuvuonna yli 350 ihmistä enemmän muutti maakuntaan kuin lähti pois. Kuvassa Wanaja Festivalin yleisöä 9. heinäkuuta. Kuva: Riitta Tapiomäki / Yle

Kanta-Hämeen väkiluku on kääntynyt kuluvana vuonna kasvuun seitsemän vuoden laskukauden jälkeen, kertovat Tilastokeskuksen ennakkotiedot.

Maakunnan väkiluku kasvaa muuttovoiton ansiosta. Kuluvana vuonna maakuntaan on tullut muualta Suomesta yli 350 asukasta enemmän kuin täältä on muihin maakuntiin muuttanut. Lisäksi muuttovoittoa ulkomailta on lähes pari sataa henkilöä.

Kanta-Hämeen väestönlisäys on kuitenkin alkuvuonna ollut vain noin 160 asukasta, sillä luonnollinen väestönkasvu on maakunnassa huomattavan negatiivinen. Vauvoja syntyi alkuvuonna lähes neljä sataa vähemmän kuin ihmisiä kuoli.

Tilastot vahvistavat, että korona ei ole toistaiseksi tuonut vauvabuumia Kanta-Hämeeseen.

Lähes kaikissa Suomen maakunnissa luonnollinen väestönkasvu on miinusmerkkinen, joskin tilanne on parantunut viime vuodesta. Kanta-Hämeessä näin ei ole käynyt, vaan luonnollinen väestönkasvu on entistäkin heikompaa.

Väestökasvusta Kanta-Hämeessä vastaa Hämeenlinnan seutu. Sen sijaan Riihimäen seudun väkiluku on pysynyt ennallaan ja Forssan seudun vähentynyt yli sadalla ihmisellä.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan maakunnassa on 170 740 asukasta.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.