1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talousrikokset

Pohjola-Nordenin ex-pääsihteerin epäillään kavaltaneen lähes 400 000 euroa – Helsingin poliisi tutkii yhdistystoimintaan liittyviä rikosepäilyjä

Helsingin poliisi tutkii epäselvyyksiä epäiltynä törkeänä kavalluksena ja luottamusaseman väärinkäyttönä.

Pohjola-Nordenin liittohallitus teki poliisille rikosilmoituksen entisen pääsihteerinsä Michael Oksasen toimista. Oksanen kuvattuna vuonna 2019. Kuva: Amanda Vikman / Yle

Helsingin poliisi tutkii Pohjola-Nordenin yhdistystoimintaan liittyviä rikosepäilyjä, poliisi tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Pohjola-Norden kertoi heinäkuun alkupuolella (siirryt toiseen palveluun), että sen liittohallitus on päättänyt tehdä poliisille rikosilmoituksen entisen pääsihteerinsä Michael Oksasen toimista. Liittohallitus kertoi tuolloin epäilevänsä entistä pääsihteeriään merkittävästä ja vuosia jatkuneesta Pohjola-Nordenin ja Pohjola-Nordenin tukisäätiön varojen kavalluksesta vuosina 2015–2021.

Helsingin poliisi tiedotti perjantaina tutkivansa Pohjola-Nordenin yhdistystoimintaan liittyviä epäselvyyksiä epäiltynä törkeänä kavalluksena ja luottamusaseman väärinkäyttönä. Rikosnimikkeet voivat vielä täsmentyä tutkinnan edetessä.

Poliisi kertoo, että tapauksen epäilty rikosvahinko on lähes 400 000 euroa.

Poliisin mukaan rikoksesta epäiltyjä henkilöitä on tässä vaiheessa yksi. Esitutkinnassa tapahtumien kulku on pääosin selvinnyt.

– Poliisi jatkaa asiakokonaisuuden selvittämistä ja selvittää myös muiden henkilöiden mahdollista osuutta tapahtumien kulussa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jenni Lehtilä.

Poliisin tiedotteessa todetaan, että Helsingin poliisille tehtiin heinäkuussa rikosilmoitus yhdistyksen varojen käytöstä ja yhdistys on itse kertonut tapahtumista julkisuudessa.

Lue myös:

Pohjola-Norden tekee rikosilmoituksen ex-pääsihteeristään – epäillään yli 300 000 euron kavalluksesta