1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Laiton uhkaus

Sisäministeri Maria Ohisaloa uhanneen miehen tuomio jää voimaan – hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa

Vastaaja vaati, että hänen sisäministeri Maria Ohisalolle ja helsinkiläiselle poliisimiehelle maksettavaksi tuomittuja korvauksia oikeudenkäyntikuluista alennetaan. Helsingin hovioikeus ei myöntänyt asiassa jatkokäsittelylupaa.

Sisäministeri Maria Ohisalo joutui uhkailun kohteeksi sosiaalisessa mediassa. Kuva: Lehtikuva

Helsingin hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa sisäministeri Maria Ohisaloa (vihr.) sosiaalisessa mediassa uhanneelle helsinkiläismiehelle.

Mies tuomittiin viime joulukuussa Helsingin käräjäoikeudessa Ohisaloon kohdistuneesta laittomasta uhkauksesta, helsinkiläiseen poliisimieheen kohdistuneesta kunnianloukkauksesta ja poliisin tunnuskuvan oikeudettomasta käytöstä neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Mies vaati, että hänen Ohisalolle ja poliisimiehelle maksettavaksi tuomittuja korvauksia oikeudenkäyntikuluista alennettaisiin.

Hovioikeus tuli siihen tulokseen, ettei jatkokäsittelyluvan myöntämiselle ole perusteita. Näin ollen käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

Kolmikymppinen mies muun muassa julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa sisäministeri Maria Ohisalon kasvojen päälle oli piirretty tähtäinristikko. Lisäksi mies uhkaili muun muassa Pasilan poliisitalon räjäyttämisellä.

Käräjäoikeus katsoi miehen myös loukanneen Helsingin poliisilaitoksella työskentelevän poliisimiehen kunniaa sosiaalisessa mediassa julkaisemillaan kirjoituksilla.

Käräjäoikeus määräsi hänet maksamaan poliisimiehelle 1 500 euroa korvauksia loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Lue myös:

Sisäministeri Ohisaloa somessa uhanneelle vankeutta laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta