1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotteet

Popup-rokotustempaus Vaasassa oli menestys, uusi tapahtuma suunnitteilla ensi viikolle

341 rokotetta jaettiin nuorille torstaina, kun Vaasassa kokeiltiin rokotusta ilman ajanvarausta. Annoksia oli varattu 300, mutta lisää rokotteita lainattiin perjantaille varatuista annoksista. Uusi rokotustapahtuma on suunnitteilla.

Yhteensä 341 nuorta sai tapahtumassa rokotteen. Kuva: Hans Holmgren / Yle

Vaasan kaupungin torstaina järjestämä popup-koronarokotus oli menestys.

Tapahtuma järjestettiin etenkin nuorille, koska heille varatut rokotusajat eivät olleet käyneet kaupaksi halutulla tavalla.

Torstaina Kirkkopuistikon terveysasemalla oli valmiudessa kolmetoista hoitajaa, jotka olivat lupautuneet paikan päälle omien töidensä lisäksi. Rokoteannoksia oli varattu yhteensä 300.

–341 vaasalaisnuorta käytti tilaisuutta hyväksi, joten voi sanoa että osui ja upposi täysin kohderyhmään jota tavoiteltiin, Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta iloitsee.

Ylimääräiset 41 annosta jouduttiin lainaamaan perjantaille varatuista rokoteannoksista, mutta rokotusajan varanneille ehdittiin aamusta hakea sairaala-apteekista lisää rokotteita.

Jatkoa seuraa tulevalla viikolla

Suuren suosion innoittamana päätös uudesta popup-rokotustempauksesta on jo tehty. Kaukorannan tämänhetkisten tietojen mukaan tulevalla viikolla rokotteen voisi hakea ilman ajanvarausta sekä keskiviikkona että torstaina 28-29.7.

Heikki Kaukoranta kiittää henkilökuntaa, joka venyy ylimääräisiin vuoroihin jotta mahdollisimman moni saisi rokotteen.

– Vapaaehtoiselta pohjalta ihmiset ovat ilmoittautuneet tekemään lisätyötä. Ja tämä kuvastaa hyvin sitä miten Vaasan kaupungin perusterveydenhuollossa ollaan sitoutuneita työhön ja tämä nähdään meillä hirveän tärkeänä, Kaukoranta toteaa.

Nuorten rokotusaste paremmalla mallilla

Vaikka aikaisemmin huolta oli nuorten alhaisesta rokotusinnokkuudesta Vaasassa, on suunta nyt oikea. Kaukorannan mukaan norten rokotusten osalta on edetty vähintään valtakunnan tasoisesti, ellei jopa hieman paremmin.

– Jos nyt jotain pientä vajausta on rokotteen ottamisen suhteen, niin se löytyy 30-40 vuotiaiden ikäluokassa.

Viikolla 28 Vaasan sairaanhoitopiirissä 75% yli 12-vuotiaista oli saanut vähintään ensimmäisen pistoksen, ja reilu kolmannes on saanut molemmat rokoteannokset.