1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koko HUS-alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen – koronatartuntojen määrä kasvussa jo viidettä viikkoa

Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän päätöksellä Länsi-Uusimaa ja sitä kautta koko HUS-alue siirtyivät kiihtymisvaiheeseen.

Sairaanhoitaja antaa koronarokotetta Energia Areenalla Vantaalla 26. toukokuuta 2021. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Koko HUS-alue on siirtynyt koronakoordinaatioryhmän päätöksellä koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen, tiedottaa HUS (siirryt toiseen palveluun).

Lisäksi ryhmä esittää kokoontumisrajoitusten laajentamista koko Uudenmaan alueelle ja nykyisten kokoontumisrajoitusten jatkamista pääkaupunkiseudulla. Päätökset kokoontumisrajoituksista tekee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Koordinaatioryhmä on huolissaan kasvavista tartuntamääristä paitsi nuorten aikuisten myös vanhempien ikäryhmien keskuudessa. Koronavirustartunnat ovat nyt viidettä viikkoa kasvussa Uudellamaalla.

– Valtaosa tartunnoista todetaan 18–29-vuotiailla, mutta viimeisen viikon aikana on myös 30–50-vuotiaiden tartuntamäärissä ollut nousua, sanoo HUSin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen tiedotteessa.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee vahvasti, että myös yksityistilaisuuksissa noudatettaisiin kokoontumisista annettuja rajoituksia. Yli 10 hengen kokoontumisia sisätiloissa ei siten tulisi järjestää, ellei niissä voida varmistua osallistujien välillä 2 metrin turvaetäisyyden ylläpitämisestä.

Voit keskustella aiheesta 24. heinäkuuta kello 23:een saakka.

Lue seuraavaksi:

Hallitus sinetöi kiihtymisalueiden ravintolarajoitukset, Kainuun ilmoitus muutoksesta ei ehtinyt päättäjille ajoissa

Koronatartunnat lisääntyvät, mutta sairaalahoidossa olevien määrä ei kasva samassa suhteessa – HUSin Lehtonen: "Pelkkien tartuntojen laskeminen ei kuvaa tilannetta"

Helsinki julkaisi listan paikoista, joissa on voinut altistua koronavirukselle – paikkoja noin 50, joukossa baareja, kuntosaleja ja ravintoloita

Uusimmat koronatiedot Uudellamaalla: Kolmas rokotuskierros alkaa HUS-alueella, Helsingin hoivakodeissa useita koronaepidemioita