1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalan mahdolliset kokoontumisrajoitukset käsittelyssä maanantaina – tällä viikolla kiihtymisvaihe ei muuta vielä mitään

Aluehallintovirasto käsittelee Pohjois-Karjalan mahdollisia uusia kokoontumisrajoituksia maanantaina. Taustalla on maakunnan siirtyminen koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Viikonlopun aikana uusia rajoituksia ei ole luvassa.

Koronavirusepidemia on pahentunut monessa Suomen kolkassa. Kuva: Antti Mikkola / Yle

Pohjois-Karjalan pahentunut koronavirustilanne ei johda uusiin rajoituksiin ainakaan tällä viikolla. Asiasta kertoo epidemian alueellinen tilannekuvatyöryhmä eli koronanyrkki.

Koronanyrkki linjasi torstaina Pohjois-Karjalan siirtyneen epidemian kiihtymisvaiheeseen. Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) arvioi maanantaina, onko maakunnassa tarpeen asettaa uusia kokoontumisrajoituksia.

Avi voi asettaa rajoituksia itsenäisesti tai pyytää niihin tarkentavaa lausuntoa koronanyrkiltä. Koronanyrkki kokoontuu seuraavan kerran ensi torstaina.

Tällä hetkellä Pohjois-Karjalassa ei ole voimassa olevia kokoontumisrajoituksia. Rajoitukset purettiin kesäkuussa, mikä on mahdollistanut esimerkiksi suuret yleisötapahtumat.

Mahdollisista ravintoloihin kohdistuvista uusista rajoituksista päättää valtioneuvosto oman aikataulunsa mukaan. Tällä viikolla se rajoitti ravintoloiden aukioloa ja asiakaspaikkoja kaikkiaan viidessä kiihtymisvaiheen maakunnassa.