1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Atlantis FC

Kaksi helsinkiläisen jalkapallojoukkueen pelaajaa vangittu epäiltyinä törkeistä seksuaalirikoksista

Yhtä Atlantis FC:n pelaajista epäillään kahdesta törkeästä raiskauksesta. Toista epäillään törkeästä lapsenraiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Poliisi on vanginnut yhteensä kolme henkilöä.

Kuvituskuva. Atlantis FC pelaa jalkapallon Kakkosessa. Kuva: John Berry/Getty Images

Kaksi Atlantis FC -joukkuetta edustavaa jalkapalloilijaa on vangittu keskiviikkona epäiltyinä törkeistä seksuaalirikoksista. Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV Urheilu (siirryt toiseen palveluun).

Yhtä heistä epäillään kahdesta törkeästä raiskauksesta. Toista epäillään törkeästä lapsenraiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Heidät vangittiin todennäköisin syin epäiltyinä. Epäillyt ovat syntyneet 1990- ja 2000-luvuilla.

Atlantis FC:n puheenjohtaja Tino Kinnunen vahvistaa Ylelle, että kaksi seuran pelaajaa on vangittuna. Molemmat pelaajat ovat ulkomaalaistaustaisia, mutta jo pidempään Suomessa asuneita.

– Tapaus on todella valitettava, eikä seura missään tapauksessa voi hyväksyä tuollaista. Enempää tietoa meillä ei asiasta ole, mutta jos syytteet osoittautuvat aiheellisiksi, on luonnollista, että he eivät voi jatkaa pelaamista Atlantiksessa, Kinnunen kertoi Ylelle sähköpostitse.

Helsingin poliisi kertoi MTV Urheilulle, että se tutkii epäiltyjä seksuaalirikoksia, joihin liittyen on vangittu kolme henkilöä Helsingin käräjäoikeudessa. Kolmas henkilö vangittiin syytä epäillä -perustein törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Ilta-Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun) vangituista kahden nimi on Atlantiksen pelaajalistalla, mutta kolmatta vangitun nimeä ei mainita Atlantiksen yhteydessä.

Atlantis FC tiedotti asiasta myös verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun) keskiviikkona 21. heinäkuuta.

Helsingin käräjäoikeuden vangitsemista koskevien asiakirjojen mukaan epäillyt teot ovat tapahtuneet 12.–18. heinäkuuta. Käräjäoikeus on julistanut asiat salaisiksi. Syytteet on nostettava lokakuun 26. päivään mennessä.

Juttua muokattu 23.7.2021 klo 18.15: Otsikko ja jutun sisältöä korjattu. Atlantis FC -joukkueesta hyllytettyjä ja vangittuna olevia pelaajia on kaksi. Ei kolme, kuten otsikossa ja jutussa aiemmin väitettiin.