1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Vaasalaisessa palvelutalossa joukkoaltistuminen – asukkaat eristetty ja työntekijöitä karanteenissa, toistaiseksi ei jatkotartuntoja

Koronavirustartunta todettiin yhdellä työntekijällä. Palvelutalon henkilökunnasta on asetettu karanteeniin 20 henkeä. Yhden pienkodin kaikki asukkaat on eristetty.

Vaasalaisen palvelutalon yhden pienkodin 20 asukasta on eristetty ja 20 henkeä henkilökunnasta on karanteenissa. Kuva: Ville Viitamäki / Yle

Vaasalaisessa Ruukinkartanon palvelutalossa on tapahtunut joukkoaltistuminen. Yhdeltä työntekijältä on saatu positiivinen koronatestitulos, jonka seurauksena yhden pienkodin 20 asukasta ovat altistuneet ja heidät on asetettu eristykseen.

Tapahtuneesta uutisoi ensin Ilkka-Pohjalainen (siirryt toiseen palveluun).

– Yksikössä on useampia pienkoteja, ja valitettavasti henkilökunnassa on ollut ristiinkäyttöä eri pienkotien kanssa, jonka vuoksi vierailuja on jouduttu nyt rajoittamaan myös muissa pienkodeissa. Viikonlopun aikana selvitetään tilannetta ja sitä, missä laajuudessa näitä rajoitustoimia kannattaa jatkaa, kertoo Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta.

Karanteeniin on asetettu 20 palvelutalon työntekijää.

Toistaiseksi tartuntoja ei ole ilmennyt lisää.

– Koti- ja laitoshoidon puolella on ollut paljon tekemistä, että selviämme nyt viikonlopusta. Alkuviikolla mietimme lisärekrytointeja, jotta saamme henkilöstövajeen katettua, Kaukoranta sanoo.

Kaikkia asukkaita ei ole rokotettu

Palvelutalon asukkaista suurin osa on rokotettu.

– Valitettavasti siellä on myös henkilöitä, joilla ei ole minkäänlaista rokotteen antamaa suojaa koronatartuntaa vastaan. Asukkaat ovat eläkeikäisiä. Rokottautuminen sekä asukkailla että työntekijöillä perustuu vapaaehtoisuuteen, Kaukoranta sanoo.

Kaukoranta toteaa, että tilanne on herkkä, ja koska paikassa on rokottamattomia henkilöitä ja kyseessä on todennäköisesti deltavariantti, hän pitää mahdollisena, että jatkotartuntoja on tulossa.

Vaasan sairaanhoitopiirissä ilmoitettiin lauantaina seitsemän uutta tartuntaa. Näillä tartunnoilla ei ole yhteyttä Ruukinkartanon tilanteeseen.