1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rikokset

Torniossa ja Kemissä pahoinpitelyjä, koirat tappelivat Keminmaassa

Poliisilla on ollut kiireinen viikonloppu Meri-Lapissa.. Virkavalta joutui selvittämään tulipaloa, pahoinpitelyjä ja koiratappeluja.

Poliisi selvitti Meri-Lapissa muun muassa laiturin tulipaloa, jota epäillään tahallaan sytytetyksi. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Poliisi sai hälytyksen Torniossa Aarnitielle, jossa oli ollut kahden miehen välinen tappelu. Nuori mies kertoi poliisille, että toinen nuori oli pahoinpidellyt häntä asuntoalueen pihalla. Pahoinpidelty sai vammoja kasvoihinsa. Toinen tappelijoista on tavoitettu ja häntä epäillään pahoinpitelystä.

Kemissä keski-iän kynnyksellä olevan naisen epäillään pahoinpidelleen alaikäistä tyttöä. Tyttöä on lyöty nyrkillä kasvoihin Kemin venesatamassa ja hän sai lieviä vammoja. Tapahtuman näki ilmeisesti pyörällä liikkunut nainen. Häntä tai muita silminnäkijöitä pyydetään ottamaan poliisiin yhteyttä sähköpostilla meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Keminmaassa irti päässyt koira vahingoitti toista koiraa ja sen omistajaa. Omistaja sai kynsistä vammoja selkään, kun hän yritti pelastaa omaa koiraansa. Toisaalla Keminmaassa kaksi koiraa hyökkäsi kolmannen koiran kimppuun, mutta omistajat saivat ne irralleen ja vakavammalta tilanteelta vältyttiin.

Poliisipartio pysäytti Torniossa Laivurinkadulla hieman puolen yön jälkeen henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastusta varten. Nuorella kuljettajalla ei ollut ajokorttia ja häntä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta.

Kemissä syttyi viikonloppuna laituri palamaan, kun Myllyniemellä oli perjantai-iltana puoli kahdeksan jälkeen laiturin tukkipuut sytytetty tuleen. Poliisi epäilee, että palo sytytettiin tahallaan. Pelastuslaitos sammutti tulipalon, eikä se päässyt leviämään. Mahdollisista havinnoista perjantailta 23.7.2021 klo 19.30-20.18 ajalta paloon liittyen voi ilmoittaa sähköpostitse meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).