1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Brasilia

Brasiliassa osoitettiin jälleen mieltä presidenttiä vastaan – Bolsonaroa arvosteltu koronapandemian huonosta hoitamisesta jo pitkään

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on tällä hetkellä myös korruptiotutkinnan kohteena, sillä hänen epäillään viivytelleen toimissaan kuultuaan epäselvyyksistä Brasilian koronarokotekaupoissa.

Mielenosoittajat Rio de Janeirossa protestoivat lauantaina Jair Bolsonaron hallinnon koronatoimia Brasiliassa. Kuva: Carl de Souza / AFP

Kymmeniä tuhansia ihmisiä osoitti mieltään Brasiliassa lauantaina ja vaati maan presidentin Jair Bolsonaron asettamista virkasyytteeseen.

Protestien takana ovat vasemmistolaiset puolueet, ammattiyhdistykset ja erilaiset Bolsonaroa vastustavat kansalaisryhmät.

Mielenosoittajat muun muassa syyttävät Bolsonaroa koronapandemian holtittomasta leviämisestä Brasiliassa sekä korruptiosta.

Protesteja oli suunniteltu noin 400:aan eri kaupunkiin ja kylään. Rio de Janeirossa tuhannet ihmiset punaisissa vaatteissa ja kasvomaskeissa marssivat kaduilla ja kantoivat iskulausein täytettyjä banderolleja, joissa muun muassa vaadittiin presidentin eroa.

Bolsonaroa on jo pitkään arvosteltu koronapandemian huonosta hoidosta ja viivyttelystä koronaviruksen vastaisissa toimissa. Lisäksi Bolsonaro on vähätellyt koko koronapandemiaa ja kylvänyt epäluuloa koronarokotuksia kohtaan.

Bolsonaro on tällä hetkellä korruptiotutkinnan kohteena, sillä hänen epäillään viivytelleen toimissaan, kun hänelle kerrottiin epäselvyyksistä Brasilian koronarokotekaupoissa.

Bolsonaro on kiistänyt väärinkäytökset ja kiistänyt tienneensä epäillystä korruptiosta.

Brasiliassa on todettu yli 19 miljoonaa koronatartuntaa ja yli puoli miljoonaa brasilialaista on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Aiheesta lisää:

Brasiliassa tyytymättömyys presidentti Bolsonaron hallintoon korkeimmillaan

Brasiliassa osoitettiin mieltä presidenttiä vastaan – Korkeimman oikeuden tuomari valtuutti rikostutkinnan Jair Bolsonaroa vastaan

Brasiliassa on nyt kirjattu puoli miljoonaa koronakuolemaa – vaadittiin satojen tuhansien ihmisten henki vakuuttamaan maan presidentti siitä ettei kyseessä ole "pikkuflunssa"

Brasilian presidentti Bolsonaroa vastustettiin suurprotesteissa eri puolilla maata – ”Tämä hallitus on vaarallisempi kuin itse virus”