1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Näyttelijä ja teatterinjohtaja Anu Panula on kuollut

Panula perusti Tampereelle Suomen ensimmäisen kehitysvammaisteatterin vuonna 2009. Hän pyöritti sitä pitkälti talkootyönä. Viimeisinä vuosinaan Panula toimi myös muusikkomiehensä omaishoitajana.

Panula teki pitkän uran teatteripiireissä, mutta hänet nähtiin myös television suosikkisarjoissa. Kuvassa Panula vuonna 1988. Kuva: Lehtikuva

Näyttelijänä, teatterinjohtajana ja tanssijana tunnettu Anu Panula on kuollut 64-vuotiaana.

Kuolemasta kertoo hänen siskonsa, Kansallisteatterin näyttelijä Terhi Panula julkisessa Facebook-päivityksessä.

Panula tunnettiin muun muassa siitä, että hän perusti Tampereelle Suomen ensimmäisen kehitysvammaisteatterin, La Stradan, vuonna 2009.

Teatteria talkootyönä

Anu Panula kasvoi Helsingissä, mutta muutti takaisin synnyinkaupunkiinsa Tampereelle vuonna 1987 ja asui siellä siitä lähtien. Hän kasvoi taiteellisessa perheessä, sillä Panulan isä on kapellimestari Jorma Panula ja äiti näyttelijä Helena Haavisto.

Panula teki pitkän uran teatteripiireissä, mutta nähtiinpä hänet myös televisiossakin. Panula näytteli 1980-luvun suosikkisarjassa Vihreän kullan maa ja oli toinen keskusteluohjelma Sabatin juontajista.

Kehitysvammaisteatteri La Stradan pyörittäminen oli Panulalle sydämen asia: hän teki sitä talkootyönä, ilman palkkaa.

Panula oli naimisissa muusikko Hannu Kahiluodon kanssa, jonka kanssa hänellä oli myös yksi tytär.

Panula kertoi vuonna 2017 Helsingin Sanomien haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) toimivansa alzheimerin tautia sairastavan miehensä omaishoitajana.

Panulan kuolemasta kertoi ensimmäisenä MTV:n uutiset.