1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Poliisi on tehnyt kiinniottoja Joensuun Telia-murtoon liittyen – pyytää vihjeitä "tavanomaista edullisemmista" älypuhelinkaupoista

Joensuun Prismassa sijaitsevaan Telian myymälään murtauduttiin alkuviikosta. Nyt poliisi pyytää yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat ostaneet hiljattain uudenveroisia älylaitteita yksityishenkilöiltä esimerkiksi tavallista halvemmalla.

Itä-Suomen poliisi pyytää havaintoja 20.7. jälkeen tehdyistä älypuhelinkaupoista, joissa on ollut jotain tavanomaisesta poikkeavaa. Kuva: Johanna Manu / Yle

Poliisi on ottanut kiinni useita henkilöitä Joensussa sijaitsevan Telian myymälän murtoon liittyen, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos (siirryt toiseen palveluun).

Joensuun Prisman tiloissa sijaitsevaan Telian myymälään murtauduttiin maanantain ja tiistain välisenä yönä. Vartiointiliike sai hälytyksen kello kahden aikoihin. Myymälään oli tultu sisälle ikkunan kautta ja pihalta löytyi tekijöiltä pudonnut puhelimen laatikko ja myymälästä sorkkarauta.

Paikan päällä oli tehty havaintoja kolmesta epäillystä tekijästä. Yksi tekijöistä oli liikkunut sähköpotkulaudalla, kaksi jalan.

Alkuviikosta Itä-Suomen poliisi arvioi, että myymälästä oli todennäköisesti viety useampia matkapuhelimia.

Itä-Suomen poliisilaitos selvittää tapahtunutta ja pyytää yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat ostaneet 20.7. tapahtuneen murron jälkeen yksityishenkilöltä uuden tai uudenveroisen, mahdollisesti vielä myyntipakkauksessa olevan Applen tai Samsungin älypuhelimen, tabletin, älyrannekkeen tai muun mobiililaitteen.

– Laitetta on voitu myydä tavanomaista edullisempaan hintaan tai kaupassa on voinut olla jotakin muuta tavanomaisesta poikkeavaa, Itä-Suomen yliopiston tiedotteessa kuvaillaan.

Poliisi pyytää yhteydenottoa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Prisman Telia-myymälään murtauduttiin yöllä – tekijät veivät todennäköisesti ainakin puhelimia