Hyppää sisältöön

Asejengi vapautti 28 kaapattua oppilasta Nigeriassa – 81 oppilasta yhä kaappaajien hallussa

Aseistautuneet jengit ovat syyllistyneet Nigerian lounais- ja keskiosissa muun muassa ihmisten kaappauksiin, ryöstelyyn ja karjavarkauksiin. Viime aikoina jengit ovat ottaneet kohteikseen myös oppilaitoksia.

Nigeriassa on vapautettu 28 kaapattua oppilasta
Nigeriassa on vapautettu 28 kaapattua oppilasta

Nigeriassa on vapautettu 28 heinäkuun alussa sisäoppilaitoksesta kaapattua oppilasta, kertoo sisäoppilaitoksen hallinto.

Asejengi kaappasi yli sata oppilasta Bethel Baptist High School -sisäoppilaitoksen asuntolasta Nigerian luoteisosassa Kadunassa 5. heinäkuuta. Viranomaisten mukaan kaappaajat ovat vaatineet oppilaista lunnaita.

Oppilaiden vapauttamisesta neuvottelevan pastorin mukaan kaappaajilla on yhä hallussaan 81 oppilasta.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan Bethel Baptist High School on noin 180 oppilaan sisäoppilaitos.

Heinäkuinen kaappaus oli kymmenes johonkin oppilaitokseen Nigeriassa kohdistunut kaappaus sitten viime joulukuun.

Aseistautuneet jengit ovat piinanneet Nigerian lounais- ja keskiosia jo pitkään. Asejengit ovat syyllistyneet muun muassa ihmisten kaappauksiin, ryöstelyyn ja karjavarkauksiin. Viime aikoina jengit ovat ottaneet kohteikseen myös oppilaitoksia.

Kadunan osavaltion viranomaiset määräsivät kaappauksen jälkeen kaikkiaan 13 paikallista oppilaitosta sulkemaan ovensa. Viranomaiset eivät ole kertoneet, milloin koulut voivat jälleen jatkaa toimintaansa.

Aiheesta lisää:

Nigeriassa jälleen koulusieppaus – asemiehet sieppasivat kolme opettajaa

Nigerian asejengit jahtaavat nyt vimmaisesti opiskelijoita – jälleen sieppaus koululla

Nigeriassa on vapautettu viime viikolla siepatut koulutytöt – Isä itki tyttären vapautumista, tytöistä valtaosa pääsi kotiin