1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. karanteeni

Viikonlopun koronasaldo Kainuussa: useita tartuntoja, sunnuntain luvut tarkentuvat maanantain aikana

Myös Kainuun prikaatilla on laaja joukko altistunut ja karanteenissa.

Kainuun tartunnanjäljitys tiedottaa, että sairastuneiden kontaktien selvittämisessä sekä näihin liittyvissä yhteydenotoissa on viivettä. Kuva: Mimmi Nietula / Yle

Kainuussa on todettu lauantaina viisi positiivista koronatestitulosta, joista kaikki Kajaanissa. Kaksi näistä on ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä, yksi jo aiemmin karanteenissa olleella. Yksi tartunta on todettu ulkomailta palanneella henkilöllä niin sanotussa 72 tunnin testissä. Sairastuneille altistuneet on asetettu karanteeniin.

Lisäksi perjantailta tiedotettiin seitsemästä tartunnasta.

Kainuun tartunnanjäljitys tiedottaa, että sairastuneiden kontaktien selvittämisessä sekä näihin liittyvissä yhteydenotoissa on viivettä.

Kainuun sotesta muistutetaan, että kaikissa oman perheen ulkopuolisissa kontakteissa on suositeltavaa noudattaa yli kahden metrin turvavälejä tai käyttää kasvomaskia. Yleisötapahtumissa on noudatettava annettuja ohjeita.

Kainuun prikaatissa laaja korona-altistuminen

Kahdella Kainuun prikaatin varushenkilöllä on todettu koronavirustartunta lauantaina. Vielä ei ole saatu vahvistusta ovatko tartunnat kainuulaisilla vai ulkopaikkakuntalaisilla.

Altistumisketjut on kartoitettu ja altistuneita on yhteensä 125. Kaikki sairastuneet ja altistuneet ovat tällä hetkellä varuskunnassa. Sairastuneet saavat hoitoa varuskunnan terveysasemalla muista erillään. Varotoimenpiteenä altistuneet henkilöt on asetettu erilleen muista ja heidän vointiaan tarkkaillaan.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.