1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kuusi uutta koronatartuntaa – tilanne Kajaanissa edelleen huono

Koronaepidemian kiihtyminen Kainuussa keskittyy lähinnä Kajaaniin. Muissa Kainuun kunnissa tartuntoja on viime viikolla todettu Sotkamossa ja Kuhmossa. Kajaanissa on voinut altistua useassa kohteessa viimeisen viikon aikana.

THL:n tartuntatilastoissa Kainuun ilmaantuvuus on suurempi kuin soten omisssa laskuissa. Ero voi johtua muualla tilastoiduista asukkaista tai ulkomaalaisten rekisteröitymisestä alueelle; asiaa selvitetään parhaillaan. Kuva: Mimmi Nietula / Yle

Kainuussa on todettu sunnuntaina kuusi positiivista koronatestitulosta, joista kolme jo aiemmin karanteenissa olleilla. Yksi näistä on Kajaanissa ja kaksi ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä, jotka eivät kirjaudu Kainuun tartuntalukuihin. Kaksi muuta tartuntaa ovat myös Kajaanissa, ja yksi tapaus on vielä selvityksessä. Sairastuneille altistuneet noin 10 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Tartunnanjäljityksen tietojen perusteella Kajaanissa on voinut altistua koronatartunnalle seuraavissa kohteissa:

  • PeeVeeBar yöllä pe 16.7. artistikeikan aikana
  • Lungibaari Grön pe-la 16.-17.7. sekä la-su 17.-18.7. noin kello 00–02
  • LadyLinen kuntosali (ei ryhmäliikunta) 19.-22.7. kello 9–12.

Koronaepidemian kiihtyminen Kainuussa keskittyy lähinnä Kajaaniin. Muissa Kainuun kunnissa tartuntoja on viime viikolla todettu Sotkamossa ja Kuhmossa.

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuussa on 91,7 tartuntaa 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajalta. THL:n tartuntatilastoissa Kainuun ilmaantuvuus on tätä suurempi. Ero voi johtua muualla tilastoiduista asukkaista tai ulkomaalaisten rekisteröitymisestä alueelle; asiaa selvitetään parhaillaan.

Kesätapahtumissa ei tietoa tartunnoista

Yleisötapahtumista leviäviä tartuntoja ei ole tullut Kainuussa tietoon. Sen sijaan ihmisten aktiivinen liikkuminen etenkin viikonloppuisin näkyy voimakkaasti tartuntaluvuissa.

– Merkittävä osa tartunnoista on peräisin yksityisistä kokoontumisista tai tapaamisista ja näistä edelleen jatkuvista ketjuista, selventää Kainuun soten vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola.

Erola summaa, että mikäli kontakteja on ollut runsaasti esimerkiksi kesätapahtumissa, on jälkikäteenkin syytä olla varovainen ja hakeutua tarvittaessa koronatestiin.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.