1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seksuaalirikokset

Nuorelle miehelle yli 4,5 vuotta vankeutta – tuomittiin 17–18-vuotiaana tehdyistä törkeistä seksuaalirikoksista

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut miehen neljäksi vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen. Lisäksi kolme henkilöä tuomittiin sakkoihin nuorena henkilönä tehdyistä salakatselusta ja kunnianloukkauksesta.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsitteli asiaa suljetuin ovin. Kuvituskuva on arkistosta. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1999 syntyneen miehen vankeuteen muun muassa useista törkeistä seksuaalirikoksista.

Oikeuden mukaan mies oli syyllistynyt kaikkiaan yhdeksään rikokseen, joista osa oli tehty alaikäisenä. Mies sai yhteensä neljän vuoden ja seitsemän kuukauden vankeusrangaistuksen.

Mies tuomittiin nuorena henkilönä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän oli ollut rikosten tekoaikaan 17-vuotias. Näiden lisäksi mies sai tuomion törkeästä raiskauksesta ja kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joissa hän oli ollut rikoksen tekoaikaan 18-vuotias.

Mies tuomittiin myös seksuaalisesta ahdistelusta, salakatselusta, kunnianloukkauksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Asiaa käsiteltiin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa suljetuin ovin. Tuomion julkisesta selosteesta ei käy ilmi, kuinka monta asianomistajaa rikoksilla on ollut. Asianomistajat ovat olleet rikosten tekoaikaan 13–16-vuotiaita.

Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi kolme muuta henkilöä sakkorangaistuksiin nuorena henkilönä tehdystä salakatselusta ja kunnianloukkauksesta. He olivat rikosten tekoaikaan alaikäisiä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.