1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puoluekokoukset

Teuvalta ehdokas perussuomalaisten varapuheenjohtajakisaan

Kolmatta kauttaan kunnanvaltuutettuna aloittava teuvalainen Eliisa Panttila tavoittelee puoluekokouksessa toisen varapuheenjohtajan paikkaa.

Teuvalainen kunnanvaltuutettu Eliisa Panttila on toiminut muun muassa kaksi kautta perussuomalaisten puoluehallituksessa. Kuva: Eliisa Panttila

Perussuomalaisten varapuheenjohtajakisa saa lisää pohjalaisväriä.

Puolueen toiseksi varapuheenjohtajaksi on pyrkimässä teuvalainen kunnanvaltuutettu, 45-vuotias maatalouslomittaja Eliisa Panttila.

Panttila aloittaa kotikunnassaan kolmannen kauden valtuutettuna. Hän on toiminut vuosina 2018–2020 perussuomalaisten puoluehallituksen jäsenenä.

Eliisa Panttila on tullut tunnetuksi koronarajoitusten vastaisilla mielipiteillään.

– Perussuomalaisten arvot eivät ole kuluneen puolentoista vuoden aikana vastanneet niitä puolueen arvoja, joihin olen kymmenen vuoden aikana oppinut. Koronarajoitukset ovat loukanneet kansalaisten perustuslaillisia oikeuksia, ja puolueemme on ollut asiasta hiljaa. Nyt on korjaavan liikkeen aika. Siksi asetuin ehdolle, Eliisa Panttila perustelee ehdokkuuttaan.

Panttilan lisäksi puoluekokouksen henkilövaaleissa on muutakin pohjalaisväriä.

Toisen varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelee myös kokkolalainen Mauri Peltokangas.

Kolmannen varapuheenjohtajan paikasta kisaa muun muassa jurvalaislähtöinen, nykyisin Lahdessa asuva Ville-Veikko Elomaa.

Reilut 2 000 ilmoittanut tulostaan

Perusuomalaisten puoluekokous järjestetään elokuun puolivälissä Seinäjoella.

Nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti aiemmin, ettei hän asetu enää ehdolle. Puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut tähän mennessä kuusi ehdokasta.

Puoluesihteeri Simo Grönroos tavoittelee jatkokautta, mutta paikkaa tavoittelee myös kahdeksan muuta ehdokasta.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi on haluamassa tässä vaiheessa kaksi, toiseksi varapuheenjohtajaksi neljä ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi niin ikään neljä ehdokasta.

Seinäjoen puoluekokoukseen on ilmoittautunut tässä vaiheessa reilut 2 100 kokousedustajaa. Puolue on tehnyt kokousjärjestelyjä peräti 3 500 osallistujan varalle.

Lue lisää:

Riikka Purra, Sakari Puisto ja neljä muuta pyrkii perussuomalaisten puheenjohtajaksi