Katalysaattorivarkaudet Tykkimäen pysäköintialueella jatkuvat – viikonloppuna jo neljäs varkaus samalla paikalla

Katalysaattorivarkaudet ovat valtakunnallinen nouseva ilmiö. Kaakossa varkauksia on jo nyt tehty enemmän kuin viime vuonna yhteensä. Poliisi kehottaa autolla kulkevia tarkkaavaisuuteen.

Autojen katalysaattorit kiinnostavat varkaita tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna. Kuvituskuva. Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Katalysaattorivarkaudet saivat jatkoa Kouvolan Tykkimäen huvipuiston parkkipaikalla viime lauantaina, kun alueelle pysäköidystä ajoneuvosta anastettiin katalysaattori noin kello 16.30–19.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että kyseessä on jo neljäs katalysaattorivarkaus samalla parkkialueella. Aiemmat varkaudet tapahtuivat torstaina 15. heinäkuuta ja sunnuntaina 18. heinäkuuta.

Katalysaattorivarkaudet ovat tapahtuneet Tykkimäen huvipuiston parkkipaikalla keskellä päivää. Poliisi kehottaa kaikkia parkkipaikkoja käyttäviä tarkkaavaisuuteen epäilyttävän toiminnan varalta.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos pyytää silminnäkijöitä tai asiasta muuten jotain tietäviä ottamaan poliisiin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numeroon 050 4479 574.

Autojen katalysaattorit ovat kiinnostaneet varkaita tänä vuonna tavallista enemmän Kaakkois-Suomessa. Kaakossa on tänä vuonna tapahtunut jo noin 30 varkaustapausta, kun viime vuonna niitä tilastoitiin alle 20.

Katalysaattori on laite, joka muuttaa auton pakokaasuja vähemmän haitalliseen muotoon. Keskusrikospoliisin mukaan varkaita kiinnostavat katalysaattorien sisältämät jalometallit kuten platina, palladium ja rodium, joiden hinta on ollut Euroopassa nousussa.