1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kirkkonummi

Kirkkonummi Night Cruising -tapahtuma oli poliisille työläs – kuljettajille kirjattiin 40 erilaista rikkomusta

Lauantai-illalla toteutuneessa tapahtumassa oli poliisin tietojen mukaan pari sataa osallistujaa.

Night Cruising -tapahtumaa oli valvomassa Helsingin poliisin moottoripyöräpoliiseja. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Launtai-illalla Kirkkonummelta lähtenyt parin sadan osallistujan Night Cruising -tapahtuma työllisti poliisia. Tapahtuman aikana kirjattiin muun muassa 9 ajokieltoa ja 15 sakkoa. Kaiken kaikkiaan erilaisia seuraamuksia kuljettajille kirjattiin 40 kappaletta.

Tapahtuman Facebook-sivujen mukaan (siirryt toiseen palveluun) ajoneuvotapahtuman tavoitteena oli ajella mahdollisimman suurella määrällä menopelejä.

Poliisin mukaan tapahtuma lähti liikkelle Kirkkonummelta ja liikkui Lohjan, Karkkilan ja Riihimäen alueilla.

Kiertueesta tehtiin Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle ilmoituksia pysäköintipaikkojen luvattomasta käytöstä, musiikin kovasta ja häiritsevästä soittamisesta, renkaiden kumin polttamisesta sekä liikenteen estämisestä.

– Tapahtumasta oli selkeää yleistä järjestystä ja turvallisuutta haittaavia ja vaarantavia seurauksia, sanoo ylikomisario Jussi Päivänsalo.

Poliisi ei tavoittanut tapahtuman järjestäjää. Poliisi muistuttaa, että yleisötapahtumat edellyttävät kokoontumislain mukaisen ilmoituksen tekemistä poliisille. Tapahtumaa oli valvomassa Länsi-Uudenman poliisilaitoksen partioita ja myös moottoripyöräpartioita Helsingin poliisilaitokselta.

– Joudumme jatkuvasti tasapainoilemaan rajallisten resurssiemme kanssa ja suuntaamaan ne mahdollisimman tehokkaalla ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Näihin liikenneturvallisuutta vaarantaviin tapahtumiin puutumme mahdollisuuksiemme mukaan jatkossakin, jos niitä alueellamme järjestetään, sanoo Päivänsalo.