1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Kittilän Nesteellä, Levin kylpylässä ja terveyskeskuksen myyjäisissä on voinut altistua koronalle

Kittilässä koronavirukselle on voinut altistua palvelutalo Koivukodin lisäksi terveyskeskuksen myyjäisissä, kirkonkylän Nesteellä ja Levin kylpylässä. Kaikkia altistumisaikana näissä paikoissa olleita pyydetään hakeutumaan koronatestiin.

Kittilässä koronatilanne on huonontunut merkittävästi. Tilanne alkoi huonontua, kun palvelutalo Koivukodilla tapahtui joukkoaltistuminen.

Kaikkia, jotka ovat käyneet 19.–23. heinäkuuta Koivukodissa tai terveyskeskuksen ruokalassa myyjäisissä 20.7. kello 12–13 pyydetään hakeutumaan koronatestiin, tarkkailemaan vointiaan sekä ottamaan yhteyttä tartuntajäljitykseen, mikäli sieltä ei ole oltu yhteydessä. Kittilän koronajäljityksen puhelinnumero on 040-6278394.

Koivukodin ja terveyskeskuksen lisäksi koronalle on voinut altistua Kittilän kirkonkylän Nesteellä 18.7. kello 21.00-21.30 ja Levin kylpylässä 21.7. klo 13.00-15.30. Näissä paikoissa altistusaikaan vierailleiden täytyy hakeutua koronatestiin.

Tuplarokotus saattaa hillitä uusia tartuntoja

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broaksen mukaan Koivukodin ketjuun liittyviä tartuntoja saattaa hillitä se, että suurin osa Koivukodin asukkaista ja henkilökunnasta on saanut kaksi koronarokotetta.

Tästä huolimatta Koivukodilla tehdään toistuvia seulontoja, eli koronatestejä otetaan säännöllisesti siihen asti, kunnes altistuksesta on kulunut kaksi viikkoa.

Palvelutalossa on vierailukielto 6.8. saakka.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.