1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Positiivinen ongelma tuli myös Kymenlaaksoon – koronarokotteen voi ottaa lauantaina walk in -henkeen Kouvolassa ja Kotkassa

Koronavirusrokotteita tuli Kymenlaaksoon enemmän kuin tilattiin. Jotta kaikki annokset saadaan käytettyä, Kymsote järjestää rokotustilaisuuden, johon ensimmäisen rokotteen voi tulla ottamaan ilman ajanvarausta.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun rokotteita on vaarassa mennä hukkaan Kymenlaaksossa. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kymenlaaksossa järjestetään lauantaina koronarokotustapahtuma, jossa rokotteen voi ottaa ilman ajanvarausta.

Rokotteita annetaan Kouvolassa kauppakeskus Hansan ja Kotkassa kauppakeskus Pasaatin rokotuspisteillä kello 9–15 tai niin kauan, kun rokoteannoksia riittää.

Walk in -päivä toimii ratkaisuna positiiviseen ongelmaan: rokotteita tuli maakuntaan enemmän kuin pyydettiin. Jotta kaikki rokotteet saadaan käyttöön, vielä syystä tai toisesta rokottamatta jäänyt voi hakea rokotteen vaikkapa kauppareissulla.

– Kymenlaaksolaiset ovat kovasti toivoneet koronarokotusten walk in -päivää. Toivottavasti saamme tempauksella innostettua rokotukseen niitä, joilla ajan varaaminen on syystä tai toisesta jäänyt rästiin, kertoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Jenni Jaatinen tiedotteessa.

Walk in -rokotuspäivänä annetaan vain ensimmäisiä rokoteannoksia yli 18-vuotiaille. Annettavalla rokotevalmisteella Modernalla ei ole vielä myyntilupaa alle 18-vuotiaille.

Rokotuspäivään saavat tulla rokotettavaksi myös he, joilla on ensimmäinen rokotusaika vasta lauantain jälkeen.

– Enenevissä määrin annettavat tehosteannokset vähentävät vapaiden aikojen määrää ensimmäiseen rokotukseen. Pyrimme näin mahdollisimman korkeaan rokotekattavuuteen, Jaatinen kertoo tiedotteessa.

Useissa kaupungeissa ympäri Suomea on järjestetty vastaavia rokotustilaisuuksia.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.