Hyppää sisältöön

Rovaniemi ei ehkä sittenkään maksa yksityisteiden hoitoa – kaupunginjohtajan sijainen käyttää otto-oikeuttaan elinkeinolautakunnan päätöksestä

Rovaniemen yksityisteiden hoidosta tehty päätös siirtyy kaupunginhallituksen käsittelyyn. Rovaniemen kaupunginjohtajan sijainen haluaa, että asia käsitellään uudestaan muun muassa siksi, ettei päätöksen kokonaiskustannukset ole selvillä.

Rovaniemen kylissä on ennätetty iloita elinvoimalautakunnan päätöksestä, jonka mukaan kaupunki vastaa yksityisteiden hoidosta, jos tien vaikutuspiirissä on yksikin vakituisesti asuttu talo. Nyt se saattaa muuttua. Kuvituskuva. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Päätös Rovaniemen yksityisteiden hoidosta voi vielä muuttua. Kaupunginjohtajan sijaisena toimiva henkilöstöjohtaja Antti Määttä on päättänyt käyttää otto-oikeutta elinvoimalautakunnan 2.7.2021 tekemään päätökseen (siirryt toiseen palveluun) koskien yksityistieavustusten myöntämisperusteita.

Päätöksen mukaan kaupunki sitoutuu ylläpitämään kaikki kaupungin yksityistiet, joiden vaikutuspiirissä on vähintään yksi vakituisesti asuttu kiinteistö. Vaihtoehtoisesti yksityistien hoitamista varten perustettu tiekunta voi hakea rahallista avustusta.

Antti Määtän mukaan päätöksen taloudellisia vaikutuksia ei ole arvioitu ja kustannukset voivat nousta suuriksi.

Lisäksi Määttä haluaa selvittää, ylittikö elinvoimalautakunta toimivaltaltansa, sillä kuntalakiin perustuvista päätöksistä päättää kaupunginhallitus.

Määtän käyttämä otto-oikeus merkitsee sitä, että asia siirtyy kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Kaupunginhallitus voi tehdä asiasta uuden päätöksen, säilyttää, kumota tai muuttaa aiemmin tehdyn päätöksen tai palauttaa päätöksen sen tehneen viranomaisen käsiteltäväksi.

Asia tulee Rovaniemen uuden kaupunginhallituksen käsiteltäväksi alkusyksyn aikana.