Hyppää sisältöön

Moni nuori on jäämässä ilman veronpalautusta maksupäivänä – ensikertalaisten on ilmoitettava tilinumeronsa viimeistään 27.7.

Veronpalautukset on jäämässä maksamatta, ellei viimeistään tiistaina 27.7. muista ilmoittaa Verohallinnolle tilinumeroaan. Etenkin nuoret ensikertalaiset ovat vaarassa jäädä ilman rahojaan maksupäivänä.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Moni nuori on verohallinnon mukaan jättänyt ilmoittamatta tilinumeron, ja on jäämässä illman veronpalautusrahoja maksupäivänä.

Verohallinnolta puuttuu edelleen tilinumero 48 000 henkilöltä, jotka ovat saamassa veronpalautuksia tiistaina 3. elokuuta. Suuri osa näistä on nuoria, jotka eivät aikaisemmin ole saaneet veronpalautusta.

Tiistaina 27.7. on viimeinen päivä ilmoittaa oma tilinumero OmaVerossa elokuun veronpalautuksia varten.

– Erityisesti toivomme, että nuoret ja nuorten vanhemmat havahtuisivat tarkistamaan, löytyykö oma oikea tilinumero OmaVerosta. Näin välttyy veronpalautuspäivänä pettymykseltä, ylitarkastaja Juha Villman sanoo Verohallinnon tiedotteessa.

Veronpalautuksia maksetaan elokuussa yhteensä 990 miljoonaa euroa, 2 miljoonalle asiakkaalle. Jäännösveroa lankeaa maksettavaksi 330 000 asiakkaalle yhteensä 119 miljoonaa euroa.